Racerapport så länge det varade.

Idag är det precis en vecka sedan jag stod på startlinjen för att köra Ironman Nice med stor spänning. Som ni alla vet så gick det inte helt enligt plan.

Men tänkte ändå skriva ett par rader om hur tankarna gick inför starten och under den tiden jag tävlade. Fick en näst intill perfekt uppladdning förutom att ett simpass uteblev pga stora och oroligt vatten. Var inne i Nice på fredagen för att hämta ut alla påsar, nummerlappar med mera för att på lördagen åka in på PRO möte. Där sattes min tankeverksamhet igång. Där satt jag som har gjort en tri satsning under några månader med några av världens främsta Ironman atlheter både på dam och herrsidan. Det kändes smått overkligt. Trots detta så kände jag mig lugn och trygg resten av lördagen. Tror lugnet kom mycket från att jag gick in med inställningen att jag bara kan göra mitt bästa.

När klockan ringde 03.45 på söndagsmorgonen så var jag så redo jag kunde bli. Dock var jag lite för passiv i simstarten och hamnade längst back i starten. Detta kostade mig tyvärr chansen att komma med förstaklungan som simmade iväg. Detta är också en sak jag måste lära mig med havssimning.  Det är betydligt lättare att ligga på fötter än att hålla farten själv. Men stressade inte upp och håll mitt tempo. Väl upp ur vattnet så var jag något besviken på min simning och är fortfarande det.

Ut på cykeln så höll jag bra watt direkt och plockade några placeringar ganska snabbt. Första 1.5 h på cyklingen gick bra och hade fortsatt bra tryck. Fram hit så hade det varit mer uppför än utför. Strax innan den långa stigningen så fick jag en liten dipp men min kärlek till att köra uppför fick mina watt på rätt spår igen. Då olyckan skedde så var det den hårda delen av cyklingen avklarad och det var mest lättåkt kvar. Tror jag låg 8:a-9:a då jag gick i backen.

Hade en önskan om att bli topp 10 och vet inte om jag hade lyckats med detta, men var en bit på vägen i alla fall.

Trots vurpan så känner jag att jag har i denna världen att göra och med tanke på hur kort tid jag har gått inför detta så finns där bra utvecklingspotential. Tror jag hade nämt detta innan.

Livet är hårt ibland

Tittar man på topp 3 på Ironman Nice så är det bara att ta av hjälmen och säga grattis. OTROLIGT imponerande.

Så när jag skriver detta så är jag mer sugen än någonsin att dra igång igen men ett par läkarbesök imorgon får avgöra när detta kan ske. Men har börjat så smått i alla fall.