Mat och viktnedgång!

Känns som om mat alltid är intressant att diskutera. Alla dessa dieter som finns och alla som är helt besatta av att gå ner i vikt.

Har tex en sambo som har gått med vikt väktarna, vilket fungerar klockrent för henne. Men jag påstår att hon hade klarat det precis lika bra utan att betala massa pengar och att hon istället tänker lite extra på vad hon stoppar i sig.

Jag ska absolut inte sitta här och klanka ner på viktväktarna. Dom har gjort det smart. Genom att räkna poäng så äter du mindre än vad du gör av med och går på det viset ner i vikt.

 

Har fått frågan 2-3 ggr per vecka de senaste veckorna. Hur kan du hålla formen när du inte tränar så mycket?

Jag har ALDRIG gått på någon diet eller försökt banta. Däremot tänker jag på vad jag stoppar i mig och att jag stoppar i mig bra mat. Jag tror inte på att man kan bli tjock på att äta 5 potatisar istället för 4. Jag ÄLSKAR tex glass och äter detta mer än gärna. Har en enkel regel för mig själv och det är att jag får äta 1 sötsak per dag. Man lever trots allt bara 1 gång och då ska man försöka njut så mycket det går.

Börjar man tumma på detta och käkar glass, dricker läsk samtidigt som en pizza åker ner, ja då visar vågen mer också.

För mig är valet enkelt här!
Italiensk glass är världsklass!

När jag tränar 100% så är det inte så svårt att hålla vikten. Då handlar det om att stoppa i sig rätt energi så kroppen får bästa möjliga förutsättningar. Det är ju tom så att kroppen behöver lite mer energi än den gör av mig under uppbyggnadsträningen. Det är på detta vis kroppen blir stark och tar åt sig träningen på rätt sätt.

 

Men tillbaka till de som vill gå ner i vikt. Det är egentligen enkelt, ät mindre än vad du gör av med. Vill du ändå äta lite mer så motionera lite och på det viset ökar du även din förbränning i kroppen också. Visst det är lätt för mig att sitta och skriva detta. Men jag tror folk gör en för stor grej över hela den här jag måste banta hysterin.

 

Ska jag ge ett tips som kommer göra underverk så är det: SKIPPA SOCKER

 

Så nu har jag gett en kortfattad syn på hur jag ser på viktnedgång. Kommer lägga upp några enkla recept på grym mat längre fram.