Hur kan man tävla när man är livstidsavstängd?

Då vädret har varit si och så under helgen så har jag följt vinter studion från trainern under ett par timmar denna helg.

Det som har slagit mig är att stora delar av ryska landslaget har åkare som har fått livstidsavstängning från IOK (Internationella olympiska kommittén) och genom denna avstängning inte får åka OS senare under säsongen. Men samma avstängda åkare får köra världscupen nästa helg och Sverigepremiären denna.Det får mig till att ställa fråga. HUR GÅR DETTA TILL?

Eller jag vet ju hur det går till men borde inte 2 så pass stora organisationer kunna prata med varandra och ge ett gemensamt uttalande? Eller en avstängning som gäller både för OS och tävlingar som går under FIS vingar.

Tycker det är märkligt att olika idrotter gör olika ställningstagande till doping. I skidor verkar det var ”okej” att dopa sig och det är tom synd om fuskarna. Men i andra idrotter så blir du avstängd direkt så fort något värde är ovanligt. Eller din arbetsgivare ger dig sparken snabbare än kvickt. Inom skidsporten så ställer hela förbund sig bakom dopingmisstänkta och avstängda åkare.

Borde det inte vara tvärt om att förbunden stänger av sina åkare direkt och visar handlingskraft?

Så nu har jag fått spy av mig lite angående detta också. J

Annars har det varit en helt ok träningshelg trots det halvrisiga vädret. Idag blev det en längre tur med lillen i löpvagnen. Stod totalt stilla i motvinden då vagnen blir som en fallskärm och att 2 av 3 hjul är kassa gör det inte lättare precis. Men bra träning är det.