Kan vi inte bara dela vägen?

Jag ber om ursäkt redan nu men nu får det FAN vara nog. Var ute och tränade tillsammans med CK Ringen i lördags. Direkt på morgonen så gick varningarna varma om att det var halt på vägarna. När jag hoppade upp på cykeln kl 09.00 så var vägarna helt okej men tog det ändå försiktigt. Men tror ni att bilarna gjorde detta?

Nej, under våra 3 timmar tillsammans så råkade vi ut för 3 bilister som mer eller mindre utsatte oss för livsfara. En skulle köra om oss i 60-70 km/h i en sväng. En annan körde rakt mot oss i en korsning. Det var bara ren tur att han missade oss. Vi pratar cm. Hade något hänt så hade det varit solklart vems fel det var.

När jag sen lämnade resten så körde jag en runda till för att få lite mer träning i benen. I Svedala är där en som kör så nära att han touchar min armbåge med backspegeln. Även här var det ren tur att jag inte drog omkull.

Det ska inte behöva vara så här. Vägarna vi/jag körde på är lika mycket till för cyklister som för bilister. Så kan vi inte bara komma överens om att vi kan dela dessa vägar som där knappt kommer några bilar på.

Jag har en dotter och en sambo som sitter hemma och väntar på att jag ska komma hem. Jag vill inte att någon ringer Kajsa igen och säger att jag har blivit påkörd. Jag har tyvärr testat hur hårda bilar är och vill inte göra det igen. Helst inte på grund av bristande respekt och medmänsklighet till andra som befinner sig på vägen.

Är verkligen 4-6 cyklister på vägen ett så pass stort problem att man vill utsätta cyklisterna för livsfara? Är det viktigare att komma fram 4 sekunder snabbare samtidigt som någon inte kommer fram alls?

Bilderna här är från en dag då jag tyvärr inte kom hem på x antal dagar: