Rätt person vann!

Ja nu är jag tvungen att tycka till lite igen. För några timmar sedan så kom det fram att Sarah Sjöström åter igen vann bragdguldet. Vilket jag personligen tycker är helt rättvist. Hon är en av Sverige största idrottsstjärnor genom tiderna trots sin unga ålder. När hon vinner så gör hon det så man lyfter på ögonbrynen gång på gång. Sen är där mer självklara vinnare av bragdguldet genom tiderna och Stefan Holm kan kanske ha varit den mest självklara som jag minns. Men gemensamt är att alla vinnarna av bragdguldet har vunnit något riktigt stort som gjort att de har fått bragdguldet.

Så öppnar man datorn och läser en massa gnäll till höger och vänster om att fotbollslandslaget skulle fått bragdguldet. De syftar väl på att Sverige slog Italien och därför tog sig till VM. Visst det är en bragd men dom har inte vunnit något stort. Fotbollslandslaget kvalificerade sig inte direkt till VM utan fick spela extra matcher för att kvalificera sig. Jag diskuterade detta med någon och han accepterade mitt resonemang.

Jag vill inte på något sätt göra fotbollslandslagets vinst till något mindre än vad det är. Att ta medalj på OS eller VM tycker jag slår att man kvalificerar sig till VM alla dagar i veckan. Skulle sen detta landslaget gör något som landslaget 1994 gjorde så ska det givetvis belönas med ett bragdguld. Så vi håller tummarna att det händer igen, för det som hände 1994 var coolt.

Så nu är det väl lika många som hatar mig som tycker om mig. 🙂

Ciao