Visom Winter Race!

Då var Visom Winter Race avklarat och vilket Winter Race det blev. Men vi backar tillbaka klockan några dagar. För natten mellan torsdag och fredag så åkte jag på världens kräksjuka men lyckades kurera mig hyfsat för att vara klar tills i morse. Så ska erkänna att jag redan innan dagens runda var tveksam till att köra 240 km idag. Det där med att tömma sig totalt tar sin energi. Men nog om det.

Vi var 8 st kämpar som samlades 07.45 för att vara klara till att rulla 08.00. Väderprognoserna hade lovat helt ok väder men en hel del vind. I Anderslöv så fick tyvärr Jenny vända hem då hon inte kände sig helt 100. Så efter Anderslöv så var vi 7 st kvar. I slimmingebacken så blev det så klart hårdkörning upp till bergspriset som blev vunnet av Fredrik Tancred och Lotta Ericsson. Stort grattis till er.

Väl uppe på toppen av sydskånes högsta berg så började det så klart komma snöblandat regn. Därför blev snabbt ner till Blentarp för att få en kopp kaffe och en fantastiskt god kanelsnäcka. När vi satt där inne och njöt så övergick regnet till ren snö. Där och då försvann alla tankar om att köra den långa rundan. Väl uppe på cyklarna så körde vi St rödde backen och där bredde snötäcket ut sig till ett vitt täcke. Även den fallande snön tilltog rejält och beslutet att inte köra till Kivik var det ända rätta för dagen. Ja jag vet att det är lite klent men någonstans ska man vara klok också. Väl inne i skogen vid Genarp övergick snöandet till regn och humöret var på topp. Det snabba stoppet vid Sturup var väl uppskattat då både Cola, Chokladbollar och Snickers serverades från Pontus i följebilen. Därifrån blev det en ren kamp mot regn och motvind på runt 15 m/s ner till Trelleborg. Även om man satt i front och tryckte uppemot 300 watt så kom hastighetsmätaren knappt över 20 km/h. Men efter ca 4.4o och 120 km så anlände 7 st kämpar till Visom i Trelleborg igen. Malmö killen Stefan utbrast “det är inte varje dag man blir glad över att se Trelleborg” och det säger en hel del 🙂

Trots de otroligt hårda förutsättningarna så var humöret alltid på topp under rundan och alla gjorde sitt yttersta för att det skulle bli en trevig tur. Är mer än stolt över premiären av Visom Winter Race även om det “bara” blev light edition. Men nästa år hoppas vi på bättre väder och ingen sjukdom. Men kan redan nu avslöja att nästa Race inte är allt för långt bort 🙂 Men mer om det senare.

Nu väntar lite vila och mat, för om kroppen är redo så blir det Sylvesterloppet i morgon. inte för jag hoppas på någon snabb tid men alltid roligt att motionera tillsammans med andra.

Vill bara åter igen hylla dagens kämpar i Visom Winter Race. Tack för denna första upplagan 🙂

Arne Permgård, Lotta Ericsson, Ronnie Johansson, Fredrik Tancred, Marco Svantesson, Stefan Hellberg, Jenny Pariola och Patrik Ericsson