Många bollar i luften och en ny föreläsning!

Ber om ursäkt för den dåliga aktiviteten på hemsidan de senaste dagarna. Kan säga att bollen eller bollarna har rullat snabbt denna vecka och mycket nytt spännande är på gång.

 

Kommer att skriva om en otroligt rolig nyhet imorgon. Eller nyhet och nyhet men ett nytt spännande äventyr.

Men kan i alla fall skriva några rader om att jag kommer hålla en föreläsning på In The Pink den 20/3 om lite tips på cykelträning och lite roliga anekdoter från min karriär runt om i världen. Tanken är att man ska få en enkel förklaring på hur man tränar bäst i kombination på tips cykelpass.

Förhoppningsvis en inspirerande kväll innan cykelsäsongen drar igång på allvar. Där kommer även vara ett par roliga historier från mitt första läger som cykeltränade för Triathlon landslaget.

Vill ni boka biljetter så kan ni göra det här:

https://www.simplesignup.se/event/127748-foerenklad-cykeltraening-och-cykelhistorier-med-landslagstraenaren-patrik-ericsson

Förövrigt så rullar träningen på riktigt bra. Fick ett bra pass i bassängen igår när jag körde THE HOUR. För er som inte läst här innan så är THE HOUR en timmes simning i ett sträck. Mitt mål igår var att klara hålla under 1.20/100m och det lyckades jag med, tror jag. Det är inte helt enkelt att hålla koll på hur långt man har simmat efter 3550 meter 🙂

Att simma lite längre i bassängen i ett sträck är något jag rekommenderar folk att göra. Men man ska kunna kontrollera sin fart och inte starta allt för snabbt. Börja med 10-15 min och håll jämn fin fart tillsammans med bra teknik hela tiden. När man bli trött så tappar man tekniken och det är ofta det som gör att det går betydligt långsammare. Testa och se vad ni tycker.

Nu ska jag slappa lite i soffan och kanske fila på morgondagens inlägg redan nu 🙂