Antal koppar kaffe och bra tips på simpass!

Jag glömde att skriva vad det perfekta antal espresso är under en vilodag och den magiska siffran kom jag fram till är 7 st. Men det är en sanning med modifikation. För det ska vara 2 koppar cappuccino och 5 st espresso. Vanligt bryggkaffe är vid nödsituationer 🙂

Har gjort lite planering inför landslagets andra träningsläger om 2 veckor. Detta läger är mer inriktat på fart än vad det förra var. Så det blir mer intervaller inlagda under träningen och lite fler lagtempo så där blir lite fart i benen. Det kräver också några pass som blir lugnare så återhämtningen blir så bra den bara kan bli.

Innan dagens arbetsuppgifter så testade jag foten och sprang 1 timme lite lätt. Vilket fungerade bättre än jag hade hoppats så det var nog ett smart drag att vila från löpningen i fredags och under helgen. Därefter så hoppade jag i bassängen för att bli riktigt trött. Här är en bra simserie som fungerar för alla. Den är kort och man kan själv styra farten:

800 insim lätt

400 medley

8×50 teknik

4×50 25max/löst

100 bad

4x(4X50 väldigt snabb fart så man blir väldigt trött) start 1min, 200 bad mellan varje runda.

400 avbad

Testa och se hur trött du kan bli.