Cycle Incentive´s landsvägscykel!

Så nu har jag kört de första 2 passen på landsvägscykeln från Cycle Incentive och jag måste erkänna att jag var något skeptisk till en landsvägscykel i titanium innan jag testat. En landsvägcykel ska ju vara i carbon. Men måste säga att cykeln imponerar på mig och har fått mig till en tankeställare kring landsvägscyklar. Den ligger otroligt stabilt och bra på vägen. Man får runt hela ekipaget snabbt i svängarna och den svarar bra när man lägger lite kraft i pedalerna. Man får en mjuk men snabb gång i cykeln. Där den imponerar allra mest är på dåliga vägar eller på kullersten. Titaniumet fångar upp vibrationerna på ett imponerande sätt och det känns nästa som man flyger ovanför stenarna. Så ska bli otroligt spännande att testa deras gravel bike längre fram.

Ska man önska något så är det något mer styvhet när man drar igång en ordentlig spurt. Men nu pratar vi finsmakeri. Det kan lika gärna vara styrtappen som är något för mjuk. Fick förklarat för mig att denna ramen är byggd något mer åt komfort hållet än race så förklaringen ligger förmodligen där när det gäller styvheten.

Detta är de första tankarna om cykeln. Där kommer en ännu längre utläggning efter 1 vecka nere i bergen på Fuerteventura. Då ska den få bekänna färg på alla sätt och vis. Men det ser minst sagt lovande nu.

Nu ligger cykeln nerpackad i cykelväskan 🙂