Vem får simma på snabb banorna?

Detta kanske mer kan ses som ett i-lands problem än ett riktigt problem. Men kan lova att det skapar otroligt mycket irritation runt om på badhuset i vårt avlånga land. Det jag pratar om är vem som har rätt att simma på de så kallade snabb banorna.

Jag väljer att se på det så här:

  • Du simmar frisim och kan simma 100 meter på 1.40-1.50
  • Du vet att man håller sig på en sida av banan och inte mitt i bassägen
  • När någon simmar om precis vid en vändning så håller man sig till sidan
  • Det kanske det viktigaste av allt man visar respekt för varandras träning

Simmar man endast bröstsim under den tiden man befinner sig i bassägen så får man hålla sig till motionsbanorna.

Hellre att badhusen har färre snabb banor men att de som simmar där vet hur det fungerar och kan simma enligt min lista ovan. Det hade inte heller skadat att badvärdarna rycker in och styr upp det hela vid vissa tillfällen.

Anledningen till mitt lilla utspel grundar sig i en liten fadäs under dagens träning på Hylliebadet. Under mina sista 100ingar som var hårda hoppar 2 bröstsimmande damer modell XL in på min snabb bana. Hade damerna bara hållit sig till höger på banan så hade det fungerat bra, men nu låg dom mitt i bassängen och det var totalt omöjligt att sig förbi. Sen fick jag höra att han som simmar så snabb är jobbig. Är glad att jag lyckades hålla mig lugn och fortsätta passet med lite extra vila.

Nej nu får det räcka med gnäll för idag.