Träna eller inte träna?

För många idrottare så är det många val man sak göra under en dag, en vecka och under ett år. Ska man träna på eller ska man dra i handbromsen? är jag för sliten eller klarar jag ett hårt pass till? Äter, sover och vilar jag tillräckligt. Där är många mer saker än bara träningen som tar upp ens vardag.

Jag kan ärligt säga att det var en chansning att köra på igår. Efter fredagens träning så var jag duktigt sliten men kände ändå innerst inne att jag var på rätt sida om den här magiska gränsen. igår efter träningen så var jag mer tveksam om jag tagit rätt beslut genom att träna på. Men efter en vilodag och extra noggrannhet med kost/vätska så känns det ändå så rätt val att träna på igår. Nu blir det lite lugnare dagar med träning och sen lite formtoppning för att kunna köra hyfsat fort i Barcelona den 20 maj. Det blir ett hårt pass imorgon med tiden ska hållas nere.

Men var går den här magiska gräsen när det gäller träning? i grund och botten så får man själv känna efter och vara hård mot sig själv. Där får inte gå allt för många pass där man bara känner sig tröttare och tröttare. Gör man det så är det dags att dra i handbromsen. Samma gäller om man tappar aptiten, sover dåligt, är irriterad stora delar av dagen eller det inte går lika bra att ramla runt i sänghalmen. Då gäller det också att dra i handbromsen. Drar man i tid så räcker det med ett par dagars vila men gör man inte det så kan man förlora många dagars träning.

Tränar man 3-5 h/vecka så är risken inte så stor att man blir övertränad eller tränar för mycket. Men givetvis så spelar ens vardagliga liv in här. Har man ett fysiskt krävande jobb och tränar en del till det så är det viktigt med vila och kost.

Därför är det så viktigt att ha någon som styr ens träning och inte gör allt själv. För de flesta tror att man är bättre vad man är och klara av mer än vad man tror. Jag tillhör en av de som tror att man klarar av mer än vad man gör. Därför är det skönt att ha någon som drar i handbromsen åt en.

Vad har då hänt idag?

Idag har det varit en väldigt lugn dag. lite grillning till lunch, en glass vid stranden och ett besök i vårt nya hem som vi tar över på onsdag. Ska bli spännande att ladda inför tävling och samtidigt flytta. Men man ska testa allt här i livet.

Det var ju inte meningen att detta inlägget skulle bli så seriöst, men nu blev det så och jag fick dela med mig om mina tankar kring att träna eller att inte träna.

Ciao