Fullt upp på vilodagen!

Söndag som är desamma som vilodag, men så satans mycket vila är det inte. Ska hinna följa både Ironman Nice och SM i Båstad. Börjar vi med Ironman Nice så simmade dom inte riktigt lika snabbt som man gjorde i fjol när jag körde. Men SATAN i gatan vad dom har cyklat. 

Fredrik van Lierde som var den snabbaste cykeln i fjol blir totalt krossad av förra detta proffs cyklisten Cameron Wurf idag. På den otroligt hårda banan i Nice så snittade han över 44 km/h på 18 mil och x antal höjdmeter. Helt sjukt. 12-13 min före näst snabbaste cyklist.

När jag skriver detta kan jag se att Fredrik gjorde en grym löpning (2.44) och vinner tävlingen även i år. Medan tempomonstret tyvärr rasar under löpningen. Men vad fan gör det, ingen kommer ihåg en död fegis 🙂

Så här såg det ut i Nice i fjol!

När vi då kommer ni på tempomoster så kollar jag på livesändningen från SM och då ser man ett annat monster (Alexander Gingsjö) sitta och mata i front av fältet. Han har ju trots allt lagt av så det kanske bara går i 54 på slätan nu. Minns hans monsterförningar under SM på Sollerön 2015 som han förövrigt vann. Ett riktigt härligt lopp att minnas tillbaka på.

En gammal lagkompis till mig Richard Larsen sitter i utbrytningen med fina ben, så ska bli spännande och se vad han kan göra idag. Men får jag satsa en krona eller 2 så blir det på Lucas Eriksson och Tobias Ludvigsson. Svaret kommer om x antal timmar eller om 5 varv.

För egen del så försöker jag träna smart och hitta formen inför nästa söndags ironman. Igår går det åt skogen till 66%. Benen på cykeln kändes tunga och jävliga. När jag sen sprang så kände jag av min höft lite. Men den gav med sig efter 30 min och sen hittade jag någon typ av känsla iallafall.

Därefter vilade jag lite innan jag hoppade ner i bassängen, dock med fuskdräkt (våtdräkt) då vattnet var ruskigt kallt. Där hittade jag en otroligt härlig känsla och rullade 24×100 på olika farter. Rullade 8st på 1.05-1.08 och utmanade ödet på sista. Vilket innebar att det blev 57.8 uppifrån med flygande start men ändå. 🙂 det gav en lite självförtroende.

Har även fixat lite på cykeln så den ska bli lite snabbare till nästa söndag. Ceramicspeed fick leverera oversize pulleywheels. Vet inte om det verkligen går snabbare men det i huvudet går det ruskigt mycket snabbare med detta på.

Nu blir det lite kaffe och fika med brorsan och hans familj.

Ciao