Watt, watt och watt från Österrike!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och analyserat wattfilen från tävlingen i Österrike. Vet inte riktigt om jag ska vara nöjd eller inte med siffrorna jag fick upp. Men tänkte skriva ett par rader om vilka watt det krävs att köra 180 km med 1600 höjdmeter på 4.40. 

Första 36 km då jag låg ensam så höll jag ett snittwatt på 274 och tyckte att jag gjorde det bra. Det är en jämn fin graf man ser och det hela ser otroligt kontrollerat ut. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så flög segraren om mig när jag höll runt 300-310 watt. När sen gruppen som jag skulle tillbringa resten av cykel delen med kommer ikapp mig så blir grafen mer oregelbunden. Jämför jag de första 36 km av varje varv så ser man skillnaden med att ligga själv och trampa mot att ligga i en grupp med 10 meters mellanrum. 

De första 36 km hade jag en snittwatt på 274 som jag skrev med snitthastigeten 40.69. På andra varvet då jag låg 10 meter bakom framförvarande cyklist som låg 10 meter bakom den han hade framför sig. Då hade jag 239 i snittwatt och 40.38 i snitthastighet. 

Där ser man otroligt tydligt hur mycket det trots allt gör trots där är 10 meter mellan. 

Totalt på dessa 180 km hade jag 244 i snittwatt och 262 i NP. Snitthastigheten totalt blev 39,29 och det gick åt 4049 kcal. 

Jag hade nog kunnat cykla dessa 180 km med en högre snittwatt om jag hade leget själv. Men det hade inte gått snabbare än vad som det gjorde.

När jag ser siffrorna 4080 kcal så förstår jag att jag dragit i mig lite för lite energi under cyklingen. Detta är orutin och lite dumt av mig. Det plus de andra sakerna gjorde att löpningen blev ett helvete på jorden.

Så nu vet ni vad som krävs för att vara med hyfsat långt fram på en Ironman. Hade jag inte strulat till det så in i bomben på första växlingen så hade jag legat i en grupp före och förmodligen haft något snabbare cykeltid. Men skam den som ger sig. Får jag bara till några sponsorer framöver så ska detta göras om betydligt snabbare.