Första dagen som coach på mästerskap!

Även om jag var med landslaget 4 veckor på Playitas tidigare i år så är detta debut när det gäller tävlingssammanhang och det rullar på bra. Dagen har bestått av träning, mat, möten och att hitta en skön stämning. Det är mycket nytt som ska läras och tas in men tycker det fungerar utmärkt. Nu har Sverige inte den största truppen på plats och det gör att inkörningen för mig blir något lättare. Truppen består av Daniel som kör i juniorklassen och denna tomten som tränare. Att vi inte är fler beror på att Sverige har lyckats att kvala in med en kille till ungdoms OS senare i år.

Tävlingsmötet idag kan har gått till historien som det snabbaste någonsin. Man han knappt kolla vad som kom upp på den vita duken innan en ny bild dök upp. Efter kom frågan om alla hade uppfattat allt som togs upp 🙂

Har då cykelcoach fått motionerat något själv idag? Absolut har jag det, blev 1.5 h cykling med lite partempo direkt i morse tillsammans med Daniel. Därefter gick vi och käkade lunch innan det var dags att hoppa i bassängen. Jag hängde med på insimmet för att sen hoppa upp på kanten för att klocka lite 50:or, därefter hängde jag på resten av passet. Nu ikväll skulle Daniel springa 45 min och givetvis ska han inte springa själv så jag ställde upp som sällskap. 🙂

Otroligt nog så känns höften mycket bättre även om det fortfarande är mycket beskedlig fart som löpningen avverkas i.

Imorgon blir det testsning av både simbanan och cykelbanan. Hoppas kunna ge några bra tips på cykelbanan då den påminner mycket om ett GP varv. Även om jag aldrig var någon speciell GP cyklist så har jag lyckas att lura till mig till ett par spurtpriser genom karriären.

Kan avsluta med att säga att jag återigen är förbannad på mig själv och mina förutfattade meningar. Innan jag åkte hit så tänkte jag på att Tartu och Estland skulle vara ett riktigt U-land. Men här är fantastiskt fint, fräsch och modernt. Folket är kanske inte det trevligaste jag stött på men nästan alla jag pratat med kan otroligt bra engelska. Så framöver så blir det skärpning från herr Ericssons sida.

Nu väntar sängen,

Ciao