Händelserik dag i Tartu!

Ja det blev ytterligare en bra dag i Tartu. Jag vill först skriva att jag stannade upp ett par minuter under min egna träning idag och njöt av stunden. Att få chansen att leda ett blågult landslag är häftigt och hedrande. Men kan väl gå igenom dagen och dela med mig av mina uttalande under dagen. För hur det än är så är man inte helt klok 🙂

Daniel ville ta det lugnt på morgonen idag och då passade jag på att hoppa upp på cykeln tidigt för att få mig ett bra träningspass. När jag kom tillbaka så hoppade jag i löparskorna och hängde med honom på 40 min lätt löpning. Vi stannade till och kollade växlingsområdet med mera. Därefter blev det käk på stammis stället Vapiano med resten av startfältet. Ska ni köpa aktier så köp dessa i Vapiano Estland, ett hett tips.

När kön är för lång!

Sen var det dags för att testa cykelbanan och jag fick ju frispel över hur cyklarna såg ut hos alla de aktiva i de olika länderna. Otvättade cyklar på ett mästerskap är ett grovt brott. Givetvis kommer Sverige med nytvättade cyklar och snygga kläder. Det kommer bli en snabb bana med ett tekniskt parti där jag gett klara direktiv vad som gäller. Allt handlar om att komma i så bra position inför löpningen. Direkt efter 3 varv på cykelbanan så var det till att hoppa ner i den bruna kanal som rinner genom Tartu. Otroligt strömt så det gäller att man är på hugget direkt när starten går så man är med när man vänder och får strömmen mot sig.

Att själv testa banorna ger en bättre insikt när väl tävlingen är igång och man kan diskutera olika tillvägagångssätt med de aktiva. Många tror säkert att jag tar varenda chans jag får att träna men så är det absolut inte. Man kan ge bättre tips och råd om man själv har testat.

Som innan vi skulle testa simbanan så ställer Daniel en fråga till mig. Du är inte allt för sugen på att simma här va? Nej men skit i det, det ska göras ändå. Så kunde vi köra några spurter tillsammans.

Simbanan!

Sen var det direkt tillbaka till rummet för att se den häftiga avslutningen uppför alpe d’huez.

Nu ikväll så blev det givetvis middag på Vapiano och sen lite genomgång om morgondagens race. Det är något helt nytt för mig att det inte är jag som ska presentera. Men jag går runt och laddar precis som det skulle vara så. Har samma känsla i kroppen och är smått nervös inför imorgon. Jag går iallafall all in för att Daniel ska få de bästa möjliga förutsättningarna för att göra ett så bra lopp han bara kan. Jag vet själv hur viktigt det är att känna att man har 100% uppbackning från ledar och tränare som är med.

Så inför imorgon HEJA SVERIGE. kl 11.00 går starten och toaletterna som står bra placerade kommer få ett par besök av den svenska coachen 🙂