Tack för denna gången!

Åter sitter man på en flygplats med datorn i knäet för att formulera en vettig text till bloggen. Denna gången sitter jag i Riga och väntar på planet. Min vision var att skriva ett inlägg igår men det gick i 110 hela dagen så får bli en tillbakablick idag.

Dagen igår startades med att Daniel joggade en lätt runda samtidigt som jag förberedde frukosten till oss. Därefter tog vi oss ner till tävlingsområdet för att få alla prylarna checkade och cykel incheckad. Redan då så hade jag en puls som var högre än gänget som skulle tävla. Var mer nervös än när jag själv tävlar. Därefter tog vi oss till simstarten och när Daniel började värma upp så släppte min nervositet. Då var allt i hamn och jag kunde inte påverka något längre. När starten gick så såg jag att Daniel fick problem med folk som bokstavligt talat försökte dra honom ner till botten. Så tyvärr hamnade han lite för långt bak vilket påverkade resten av tävlingen. På sprint får du ligga på hjul därför är det viktigt att hamna i en bra grupp på cyklingen. Därför är minsta misstag förödande. Trots missödena i simningen så gör Daniel därefter ett stabilt lopp.

Efter målgång så slappade vi ett tag innan vi käkade lite lunch och kollade på damerna respektive herrarna. Satan vilket tryck där är på alla tre grenarna där. De bästa herrarna springer trots en relativt kuperad bana på strax över 15 min på de avslutande 5 km. 

När Herrarna var i mål så hoppade jag i cykelkläderna för att få några timmar på cykeln. När jag startade så var det sol och underbart väder. Efter 1.5 h stod jag under ett tak och gömde mig för åskan samt regnet som öste ner. Sista 30 min hem blev ett fint partempo med mig själv. När jag kom hem ställde jag mig duschen med både kläder och cykel som sällskap. Så till sist blev allt rent och fint igen.

Även om det är otroligt roligt att få vara ute så här så ska det bli otroligt skönt att komma hem. Tyvärr är familjen inte hemma imorgon och jag tänkte göra en rejäl träningsdag. Så vill någon göra mig sällskap på cykeln så hojta till. Planen är 5-6 h men man kan givetvis följa med en liten bit om det passar bättre.

Vill passa på tacka förbundet för förtroendet denna gången också. 

Passar även på att bjuda på denna fruktansvärda bilden. Allt som kallas stil kan läggas åt sidan. Kommer förmodligen hängas efter denna bild. Varsågod 🙂

Ha en skön helg

Ciao