Blir du inte sugen?

Denna helgen är det den stora cykelhelgen i Skåne. I fredags var det Höllvikens GP och igår kördes det klassiska Ringen loppet. Otroligt roligt att där är så fina tävlingar i Skåne även om jag inte står på startlinjen.

Men det är en fråga som har dykt upp X antal gånger denna veckan. Blir du inte sugen på att tävla? 

Så tänkte skriva ett par rader om detta idag. 

Visst blir jag sugen på att tävla, är alltid sugen på att tävla på ett eller annat sätt. Men när det kommer till cykling och tävlingar där så känns det som jag har gjort det. Jag satte cykelskorna på hyllan för att jag inte kunde se hur jag kunde bli bättre på tävlingsbanorna. Även om jag är 100% medveten om att det min begränsning satt ovanför axlarna och gör det på sätt och vis fortfarande. En annan orsak är att jag vill vara förberedd på tävlingarna och inte göra något halvhjärtat. Ska man sitta med framme på dessa tävlingarna så krävs där en hel del specifik cykelträning och inte massa tröskelintervaller på tempocykel. 

Där kommer nog komma en dag där jag drar på mig cykeltröjan igen och nålar på nummerlapparna. Men den dagen ska där inte stå ett danskt continental lag som ska köra Danmark runt om ett par dagar. Det har jag testat på allt för många gånger.

Sista orsaken är att jag har tillräckligt att stå i. Min egna lilla satsning, eget företag, coachning samt familj kräver både psykisk och fysisk energi. Ska jag då lägga energi på att köra en del cykeltävlingar också så rinner nog bägaren över. 

Från en trevlig dag i Polen för ett par dagar sen.

När det kommer till träningen så går det käpprent åt helvete. Jag lägger all skuld på vädret. Jag älskar att träna när det är varmt och det är det nu. Så planen var att lägga till några timmar denna veckan, när jag summerar veckan så är jag uppe i 25h. Totalt vansinnigt egentligen men bara man har koll på det. Tror inte kroppen har kunnat plocka upp alla 25 h på ett bra sätt. Det är de långa cykelträningarna som har adderat till en massa tid. Löpningen går sakta på rätt håll även om jag bara är uppe på 45 min löpning och några halvhjärtade längre intervaller.

Men idag ska jag njuta av en helt ledig dag så kroppen får en chans till återhämtning. 

Trevlig söndag.
Ciao