Vilken triathlon helg det blev!

Det blev precis som jag skrev i förra inlägget en galet rolig och intensiv helg. Den innehåll precis allt man kan tänka sig och lite därtill. Spolar tillbaka bandet och skriver lite om det hela.

Det började på fredag morgon då jag hoppade på min cykel för att cykla in för att möta upp landslaget för att köra igenom cykelbanan och simbana tillsammans. Därefter hoppade jag på cykeln igen för att cykla hem till Trelleborg. Under cykelträningen inne på banan så hade övriga nationer glömt både det ena och det andra till sina cyklar. Det värsta var väl ryssen som hade glömt sin framgaffel kvar i Ryssland. Hur F#N kan man kan glömma framgaffeln? men men. Så in på jobb för att samla ihop det ena och det andra samt framgaffeln till ryssen. Hem och in i duschen för att åka iväg för möte inne i Malmö samt kolla av läget med de aktiva och fixa lite på deras cyklar. Vi hade en stort trupp på plats samt 3 fantastiska ledare.

Jo jag lämnade över gaffeln till ryssen också 🙂

På vägen från Malmö stannade jag till på jobb och kollade till min cykel så den var 100% redo för mitt egna race. Var hemma runt 11 tiden på kvällen så där fanns inte så mycket annat att göra än att kasta sig i sängen. 06.45 ringde klockan för återigen ta sig till Malmö. För innan mitt egna lopp så skulle jag meka på en cykel till en sydafrikansk tjej. Därefter började jag lägga lite fokus på mitt lopp som skulle gå 11.15.

Det började komiskt nog med att min helt nya cykel blev underkänd. Men efter jag förklarat och visat hur ett par bromsar fungerar så gick den igenom. Upp med alla sakerna i växlingsområdet och ner till simstarten för att värma upp lite. När jag började värma upp så kunde jag även koppla bort lite av allt annat som skulle göras. Starten skulle gå från en startramp (det heter något annat men kommer inte ihåg namnet nu, får säkert förbundskapten på mig nu 🙂 ) och fick lite känsla tillbaka från alla simtävlingar man kört under sin karriär. När startskottet gick så var det bara till att veva på. Har inte den bästa formen just nu men lyckades komma först upp ur vattnet. Det var trots allt bara 750 m som skulle avverkas. In i växlingsområdet, får tag i min cykel och sen tar det stopp. Då stannar huvuddomar mig och frågar var jag ska. Jag blev helt ställd och min första tanke var att jag nu har skämt ut mig och sprungit på fel håll eller något. Men det visar sig att han fått hjärnsläpp och har stannat mig helt utan anledning. Så till sist fick jag hoppa upp på cykeln och köra iväg. Jag var först ut till vändpunkten och efter vändningen så jag att en stark Gabriel inte var allt för långt efter. Gabriel var med på Playitas lägerna så har tränat honom där och vet att han är stark på cykeln. Så jag valde att vänta in honom så vi kunde köra lite partempo tillsammans. Men kan säga att jag kände mig gammal och trött när dessa satans junior trycker på. Det tar lite tid innan denna gamla kroppen vaknar till liv och de första 10 km led jag som ett djur varje gång jag skulle ta min förning. Men efter 15 min cyklande så vakande gubben till liv och kunde köra ordentligt. Efter en växling som kan räknas till den sämsta genom alla tider så var jag ute på löpningen som 2:a. Tyvärr tappade jag 3 placeringar till och missade pallen med ynka 4 sekunder. Efter Ironman Österrike så har jag haft problem med löpningen och det blev inte bättre av att springa 5 km full gas. Men det var fantastiskt roligt att tävla igen och att tävla i sprint.

Efter det var det bara till att duscha och göra sig klar som ledare för landslaget. kl 15.00 skulle damerna köra europacupen med Lisa Norden i spetsen. Med 3 ledare på plats så kunde vi dela upp jobbet lite så efter alla cyklarna var incheckade så sprang jag till hotellet och fixade lite med killarnas cyklar. Ner igen för att kolla på starten och ser att svenskorna simmar riktigt starkt. Vi får upp Emma och Lisa i första gruppen på cyklingen. Efter halva loppet så trycker Lisa på gasen och försvinner ifrån fältet. Hon växlar ut i ledning men har en jagande spanjorska efter sig. Spanjorskan lyckas jaga ikapp och förbi men Lisa gör en grym comeback på tävlingsbanan och tar sig i mål på en IMPONERANDE 2:a plats. Övriga tjejer gör även de otroligt starka lopp och vid sidan står 3 otroligt nöjda ledare. Coolt gäng att vara ledare till.

Ser att detta blir ett otroligt långt inlägg så jag väljer att fortsätta med herrarnas lopp imorgon samt med historian om ryssen med gaffeln, glass diskussionen och hur det är att vara en del av landslaget.

Skulle varit på plats inne i Malmö idag också men en tuff natt satte tyvärr stopp för detta. Idag skulle jag stått och sålt för visoms räkning samt mekat på motionärernas cyklar. Men tyvärr styr man inte över kroppen 🙁

Men som sagt titta in imorgon och läs om herrarnas fina lopp.