Cykla kontra cykla!

Känner att jag måste skriva ett par rader om det här med att tävla cykel eller att köra cykel under en triathlon tävling igen. Efter målgången i lördags så kom där fram en Stockholmare till mig och påpekade att jag inte alls cyklade så snabbt som jag borde. Han nämnde även att jag var så upphasad och inte alls så bra som det hade framställs. Förklarade lugnt och sansat för honom att det är stor skillnad på att tävla cykel kontra att köra 20 km på en bana som går 2.5 km rakt ut och 2.5 km rakt hem. Nämnde även för honom att många triathleter är betydligt mer åkstarka än många cyklister på en så pass lättåkt bana. Det krävs bara styrka samt bra hjärta och lungor för att klara av det tror jag mina sista ord var.

Det roliga är att denna stockholmaren verkar läsa min blogg sporadiskt och läser säkert detta.

Så kompis läser du igenom mina äldre inlägg så kan du läsa hur imponerad jag är över triatlheters förmåga att få en cykel till att gå fort. Jag har aldrig sagt att jag är duktig på att cykla eller bättre än någon annan. Oavsett vilket så gjorde du ett bra lopp då du var med i toppen och fajtades.

Nog om det nu. 

När jag ändå är igång så kan jag skriva ett par rader om dagens träning. Efter att ha varit lite risig och under en längre tid känt mig seg så verkar det vända nu. När jag vaknade i morse så var där ingen motivation till att träna. Men jag har en ibland farligt stark grundvilja så det slutade så klart med att jag satt på cykeln strax efter kl 08.00. Men vilket bra pass det blev. Kunde hålla 330-350 watt på intervallerna utan att döda mig själv och passera toppen på Slimminge 4 ggr. Ibland undrar man hur saker och ting går ihop.

Lite siffror på dagens distanspass:

Tid 3.25

Snittwatt: 226

NP: 246

Snitthastighet: 36.26

Lyckades springa 4 km direkt efter distanspasset där de 2 km i mitten gick strax över 4 min tempo. Benen börjar bli okej så hoppas verkligen att det håller i sig.

Nej, nu får det räcka för idag. Men håll ögongen öppna imorgon för då blir det spännande saker här på bloggen.

Ciao