Lammkött och pasta, man tackar!

Utlovade ett inlägg igår men en invändig vajerdragning på en cykel satte stopp för det inlägget. När jag väl hade dragit igenom alla vajrar och höljen så var jag inte på det bästa humöret för att skriva ett vettigt inlägg. Därför kommer gårdagens inlägg idag istället.

I tisdags så hade jag träning med en av mina träningsadepter och på vägen tillbaka stannade jag på ett av favorit fiken för att fylla på vatten. JAJAJAJA, jag tog så klart en kaffe också. JAJAJAJAJA, jag tog en liten liten kaka också men det hör inte till historien. Utan när jag ställer cykeln så sitter där 2 damer och fikar. Varpå den ena utbrister, otroligt snygg cykel du har. Jag tackar ödmjukast och går mot fiket. Då kallar samma dam på mig igen och säger, Ja du är ju också otroligt snygg. Återigen tackar jag för komplimangen. Damerna kan ha varit i 45-50 års åldern och undertiden jag fikade så kunde damen inte riktigt kontrollera sina blickar. Känns roligt att man fortfarande är hett eftertraktad bland 50 åringarna i Skurup 🙂 Kajsa du får akta dig 😛

Jo, jag älskar att blanda mig i diskussioner och helst när det kommer till kost. Igår så hamnade jag återigen i en diskussion angående kost och denna gången pasta. Han jag pratade med går på någon typ av diet och det i sig är väldigt bra. Han får kontroll på sitt intag. Men så börjar han säga att pasta är farligt och bör undvikas. Det får ju denna halvitalienaren att se rött. Varför skulle pasta vara sämre än ris? Där är ungefär lika mycket kcal i båda och ris innehåller oftast något mer kolhydrater. Sen känner jag ingen som har blivit tjock på 100gr pasta som är ungefär 360 kcal. 100gr okokt pasta är en riklig mängd som håller dig mätt en längre tid. Sen att denna halvitalienaren käkar 200-250 gr okokt pasta är en annan femma 🙂 Äter man däremot lika mycket sås som pasta så börjar vi prata kalorier. Ska man sen träna så är det bara sunt att äta lite pasta då och då. Tycker man om pasta så ser jag inga problem att käka det ett par ggr i veckan. Allt handlar om mängd.

Nu när vi är inne på kost så måste jag bara nämna tomtarna som säger att dom äter LCHF och sen lägger ut bilder på diverse alkoholhaltiga drycker. För alla vet väl att öl och vin inte håller kolhydrater…….!!!! först ska man bara äta en köttbit och äta en sallad för att undvika kolhydrater. När sen desserten ska serveras så kan man inte äta den heller. Men till köttbiten ska man hälla i sig en låda baginbox och innan middagen har mans svept en drink med någon typ av sockrad dryck som grund. Tänk om, tänk rätt 🙂

Jo, en annan sak om ni inte visste det angående kost. Glass kan man käka hur mycket man vill av utan att gå upp i vikt. Det fick jag lära mig när jag tävlade och tränade nere i Italien. Detta har jag givetvis tagit tillvara på ordentligt. För en italienare kan väl aldrig ha fel, eller?

Så nu har jag väl gnällt så det räcker och blir över för idag. Vaknade imorse på krigsstigen och känner att jag fick lite utlopp för det här.

Vill avsluta att önska alla som ska tävla ett stort lycka till både i Kalmar och Köpenhamn. Hade önskat att jag hade stått på startlinjen på söndag men nu är siktet instället på att bli 100% till de planerade tävlingarna.

Imorgon är det lördag och jag ska göra något helt sjukt, tror knappt det är sant själv. Men det tar vi imorgon.

Ciao