Ironman Kalmar!

Mellan dagens träningar och vardagliga aktiviteter så har jag följt Ironman Kalmar. Har några som jag tränar som körde idag och som gjorde mig enormt stolt. Det är roligt när man själv presterar men det är nästan ännu roligare när det går riktigt bra för någon man har hjälpt att nå sina mål. Så idag är jag en stolt tränare mer än en aktiv idrottsman. Ja nu har jag inte presterat något på triathlon scenen än, men jag hoppas den dagen kommer 🙂 När jag ändå är igång med att dunka mig själv i ryggen så hade jag 2 cyklister som jag tränar som körde sina bästa tempolopp någonsin i veckan som gick. Samma sak där man blir otroligt glad när man ser deras framsteg och resultat. Bra träning och kontinuitet ger resultat.

I år var det körde PRO kvinnorna i Kalmar och imorgon kör PRO herrarna i Köpenhamn. Jag har haft nöjet att få umgås med Åsa Lundström under nästa 2 veckor på Playitas i vintras. Idag tog hon en imponerande 2:a plats i Kalmar. Den prestationen är imponerande i sig men att bli färdig läkare några veckor tidigare samtidigt som man tillhör världseliten på Ironman, Ja det är enormt imponerande. Tror även hon får en startplats på Hawaii men är inte helt säker. Grattis Åsa.

Skrev för ett tag sedan att jag gjorde en enorm miss på mitt första läger som tränare för landslaget och det var tyvärr Åsa som blev drabbad. jag tror dock hon har både glömt det hela och förlåtit mig 🙂

Som jag skrev så är det dags för mina konkurrenter att köra imorgon i Köpenhamn och det ska bli enormt spännande att följa loppet på hemmaplan. Jag hade dock hellre legat med ångest inför en start än sitta här och skriva ett inlägg om det. Men nu är det som det är. Håller givetvis en extra tumme för svenskarna som står på startlinjen. Skulle haft adepter på startlinjen imorgon också men tyvärr har dessa fått lämna en DNS pga olika omständigheter. Tråkigt men det har varit bra beslut att inte starta.

Annars så har jag gjort något helt galet en lördag. Innan frukost så “sprang” jag ut på en runda på strax över 1 h med lite gå pauser för att spara benen och därefter simmade jag 5500m i öppet hav. Så innan lunch så hade jag både simmat och sprungit men inte rört min älskade cykel. Det är galet för att vara lördag. Men så öppnade sig en liten lucka och jag hoppade i mina cykelkläder. Fick njuta en hel timme av att cykla. Det som skulle bli en cykelfri lördag blev en bra lördag trots allt 🙂

Imorgon är det vilodag och jag kanske kan komma på att skriva något matnyttigt här på bloggen istället för att bara dunka mig själv i ryggen. Kanske kan skriva om vilka smaker jag tog på morgondagens glass och vilket Il Magistrale kaffe jag gjorde min morgon kaffe på. Det är väl trots allt vettigt om inte annat så är det matnyttigt 🙂

Njut av helgen, Ciao