Simning!

Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg om träning så tänkte att jag får göra det. Igår var planen att dra av ett hårt cykelpass med efterföljande löpning och hårt blev det. Eller ja relativt hårt. Det blev 2 h där jag skulle hålla runt 300 watt när jag trampade, snittwatten blev 265 med lite rull genom Trelleborg och andra småhålor här nere. Sen blev det 45 min lättare cykling kring 200 watt innan jag drog av några 10 min intervaller på +300. Det gjorde att benen var härligt möra när man skulle börja springa.

Idag var tanken att jag skulle simma i havet men temperaturen är på väg neråt och jag valde att hoppa i 50m bassängen på Hyllie istället. Körde ett pass som är totalt hål i huvudet men ger otroligt mycket. Man måste vara ärlig mot sig själv och våga hålla igen i början. Huvudserien såg ut så här:

  • 5×100 rikttid per 100 var 1.22 start 1.30
  • 5×200 rikttid per 100 var 1.20-1.22 start 3.15
  • 5×400 rikttid per 100 var 1.20 med start 5.45 ( Detta hade jag dock svårt att reda ut så det blev start 6.00 istället 🙂 )

Det är riktigt hårt i huvudet att distanserna blir längre och längre. Men har man gjort rätt så blir 400ingarna inte allt för jobbiga ändå. Detta passet kan man göra oavsett om man är nybörjare eller elit. Man kan bara dra ner distanserna eller höja starttiderna.

När vi ändå är inne på simning och träningstips så har jag utformat ett paket på Guided Heroes inför höstens träning. Det är ett personligt träningsupplägg men med lite fokus på simningen samt lite simanalyser och tekniktips. Gå gärna in och läs HÄR

Senare idag så blir det lätt löpning hem från jobb för att hålla igång löpningen men inte belasta allt för hårt på mina ben.

Ciao