Varken snabb eller stark men otroligt trött och otroligt förbannad!

Ja eftersom jag inte orkade att skriva ett inlägg igår så gör jag det idag istället. Planen igår var att köra ett riktigt långt och hårt pass på cykeln där jag även skulle testa lite med energin. 

Jag har en runda som är ganska hjärndöd men bra när man ska köra tempo och den är Simrishamn ToR. På vägen dit kör man vägarna som går något norrut än kustvägen och tillbaka är det kustvägen som gäller. Mitt planerade upplägg så ut något åt detta hållet:

20 min lätt

40 min på 280-300 watt (snitt blev 275)

20 min på 250 watt

40 min på 280-300 watt (snitt blev 273)

20 min på 250 watt

40 min på 290-300 watt (snitt blev 274)

20 min på 250 watt

40 min på 290-300 watt (snitt blev 273)

20 min på 250 watt 

Sen blev det 40 min lätt rull hem.

Det är svårt att hålla exakt watt och man tappar en hel del när man behöver stanna/rulla genom byarna med mera. Eller behöver den där livsnödvändiga kaffen. Men 280-300 är det watt mätaren ska stå på när man trampar på. När jag kom hem så stod snittwatten på 251 (3.86 W/Kg om någon är intresserad) och nästa 190 km. Ni som kan räkna med watt kan nu räkan ut vad jag väger. Summan av de siffrorna = hård dag på cykeln.

Sen var det där med energin. Jag körde bara med vatten i flaskorna men hade bra med energi i bakfickorna och det kan jag säga gick rent åt helvete när man kör så hårt. Det är lättare att dricka energi än äta, väldigt enkelt. Planen från början var att jag skulle stanna i Ystad för att fylla på flaskorna men det fick bli en cola och kaffe också. Sen hann jag inte längre än till Abbekås förrän en ny cola tömdes otroligt snabbt. Trodde nästa att jag skulle bosätta mig i Abbekås igår 🙂 men Colan räddade mig från det ödet. När jag väl kom hem så var jag duktigt mör i hela kroppen. Det är inte sunt att mata 5 h på tempocykeln. Men lite smoothie, cola och vatten så var man människa igen. Så formen är där men det är energibiten som ska fixas till. Får bli ett inlägg om energi längre fram i veckan.

på nästa brutala pass blir med Maurten 320 i flaskorna och deras nya Gel100 i fickorna.

Som tur är så hade jag vilodag idag så man kunde fylla på lite i depåerna igen. Läs en extra stor glas.

Så var det den där lilla saken med Skånetrafik bussen. Låg ner i tempoställning när en stor gul buss svänger ut framför mig och jag fick kasta mig på bromsarna för att låsa bakhjulet. Samtidigt som jag låste bakhjulet så svängde jag ut i diket så bakändan av bussen inte skulle träffa mig. 

HUR FAN? Kan man vara så nonchalant när man är yrkeschaufför. Jag hade förstått om jag låg i mitten av vägen och han inte kunde komma fram. Men nu svängde han ut rakt framför mig. Tyvärr är det inte första eller sista gången Skånetrafiken briljerar med sin okompetenta personal.

Nu väntar dock sängen för imorgon ska kroppen få pisk igen. Ska simma med 2 av Europas bästa simmare. En är grym i bassäng och en är grym i havet. Vem detta är tar vi imorgon, om jag orkar skriva vill säga 🙂