Simlektioner på olika vis!

Man blir satans ödmjuk när man får träna med personer som tillhör världseliten i sin idrott. Samtidigt som man blir imponerad hur snabbt det kan gå så får man även veta hur långsam man egentligen är.

Fick äran att simma med Ellen Olsson (Open water tjejen) och hennes Pojkvän, Christoph Fildebrandt tidigare i morse. Christoph tillhör Tyska landslaget och simmade OS i Rio 2016. Tidigare simmade hade 200 frisim men har inriktat sig på 100 frisim framöver. Killen simmar 200 frisim i lång bana på 1.47.

Dagens återhämtnings serie var enkel: 4×1000 med olika inriktningar. 

När man simmar med bättre simmare så höjer man sig själv också automatiskt. Eller rättare sagt när man tränar med bättre idrottare så blir man automatiskt bättre själv. En av 1000ingarna vi simmade var arm,  jag tittade på klockan efter 100m och då passerade den precis 1.10. Efter 400 hann klocka ticka till 4.43 och sen fortsatte det bara. Det gick hyfsat ”snabbt” för mig men så tittar man snett åt vänster och ser Christoph ta ett armtag då och då. Helt plötsligt blev man väldigt liten.

Inför sista 1000ingen så säger Ellen: Det är skönt med ett kort återhämtningpass. TACK FÖR KAFFET 🙂

Jag förstår varför Ellen tillhör absoluta toppen i Open water simning efter detta passet.

Jag ställde en fråga till Ellen i intervjun som hon skulle svara på angående hur mycket hon hade slagit mig på 3800 meter i havet.

Jag kan svara på den frågan istället:
MYCKET

När vi ändå är inne på simningen så tänkte jag dra igång en liten grupp som tränar simning 1 ggr i veckan under vintern. Jag tänkte hålla den väldigt liten till en början så det blir ordentlig kvalité på träningen. Tänkte mig 3-4 platser och den riktar sig egentligen sig till alla som vill lära sig simma lite snabbare avsett förkunskaper.

Finns där någon som har intresse av detta så skicka gärna ett mail eller skriv en kommentar. Så skickar jag ytterligare information.

patrik@patrikericsson.se

Nu får jag ta en espresso till så jag klarar av att jobba.

Ciao