Minnet är bra med kort

Det är otroligt hur snabbt man glömmer. Förra onsdagen lå man i vattnet som en överkokt pasta och vad gjorde man igår? Jo låg i samma bassäng och lika kokt som veckan innan. 

På menyn igår stod ett insim på 30 min som man själv la upp. Jag körde:

400 frisim/ryggsim

4×100 med fenor. Kicka minst 10 m efter vändning

4×50 teknikövningar

4×25 hårt

100 löst

Därefter var det dags för huvudserien som var 15×200 tröskel. Jag började nästan att gråta av ångest när jag fick denna serverad. Men det var bara till att köra. Simningen har känts okej den senaste tiden och tyvärr även igår. Skriver tyvärr för att jag inte kunde hålla mig i början. Drog i väg på 2.18, 2.19 sen 2.22 på de 3 första 200ingarna. Därefter hittade jag en bra fart och la mig kontrollerat på runt 2.22-2.25. När jag väl hittade farten så rullade det på ganska okej. Så totalt sett blev det ett bra pass även om det kändes ordentligt i armarna efteråt. Man kan alltid klämma lite extra när där står någon på kanten och jagar en.

Så har ni chansen att simma i grupp eller med en tränare på kanten så ta den chansen. Man ger alltid lite extra samtidigt som man kan fråga om tekniktips. Simning handlar så otroligt mycket om teknik och att hitta vattenläget.

På morgonen igår så sprang jag lite distans. Hade tunga ben direkt från starten och för att inte pressa mina sköra stänger allt för mycket på sprang jag 5 km och gick sen 2-3 min. Detta upprepade jag 4 ggr och på så sätt fick jag ihop en bra distans utan att slita allt för mycket på benen. 

Som träningen rullar på i skrivande stund så hoppas jag att Ironman Barcelona i oktober kan bli verklighet. Men vågar inte lova för mycket med tanke på hur säsong har sett ut. Men det hade varit roligt att köra en hel till även om den mest kommer att köras för att få rutin.

Det blir inte bättre än så här idag. Tänkte skriva ett par rader om cyklisterna som kör Vueltan just nu. Eller rättare sagt om de cyklisterna jag har tävlat mot eller kört tillsammans med som kör Vueltan. Men det får bli imorgon.

Jo, tusen tack för alla gratulationer angående lillen som anländer i januari. TACK.

Ciao