Cykelhistorier!

Igår lovade jag er lite historier från min tid som cyklist. Har tävlat mot några av pojkarna som sitter och kör Vueltan just nu. Så det blir några korta historier. Nikita Stanlov som dansade på bordet i vår lägenhet nere i Italien har jag skrivit om.

En annan som jag tävlat mot är norrmannen Vegard Stake Laengen. Vi körde Giro Di Friuli tillsammans för många år sedan. Jag körde i Gruppo Lupi och han körde den tävlingen för Norska landslaget. Minns att jag fick en väldigt bra flaska av norska bilen på en av stigningarna. Stake Laengen körde otroligt imponerande i bergen och vann etapploppet. På samma lopp så var där tyvärr en cyklist som dog efter sviterna av en vurpa utför.

Om jag inte minns helt fel så vanns första etappen av den nyblivna Europamästaren Matteo Trentin. (på omslagsbilden)

I Quickstep sitter en stark jäkel som heter Kasper Asgreen. Han körde i Danmark samtidigt som jag körde där men i ett annat lag. Detta hette då att man inte skulle sitta i närheten av Kasper för då fanns risken att man vurpade och satt för långt nere. Nu sitter han och härjar i front av klungan i Spanien. Imponerande.

När vi ändå är inne på Danskar så är där Michael Mörkov. Körde 1 säsong med hans brorsa Jesper. Men Michael är en konstnär när det gäller att cykla. De uppdragen han gör åt Viviani är helt makalösa. När han var hemma och tävlade i Danmark så fick man alltid en lektion i hur man tävlar cykel.

En annan som jag aldrig fick tävla med men vi körde i samma lag under samma år är Richie Port. Han åkte hem till Australien samtidigt som jag fick kontrakt med Gruppo Lupi. Fick ärva hans väska dock 🙂

Har kört mot ett par italienare till men där har jag ingen rolig historia att berätta. Där är många som kör nere i Italien och kommer riktigt långt i sin cykelkarriärer. Tyvärr blev jag inte en av dessa, men jag är inte bitter 🙂 Tänkte att jag skulle göra ett inlägg om mina tankar om detta längre fram.

Annars har jag lyckats att både springa och simmat idag. För första gången på 2.5 månad så ökade jag farten något något idag. Det känns helt okej i höften så hoppas att det förblir så.

I vattnet körde jag lite teknik och fart. Fick även sällskap av Mr Chipskungen en stund som ska köra Xterra europacup på söndag Tänkte även dela med mig om vart ni kan köpa Hidemybell i vårt avlånga land.

Childstore – Göteborg

Cykelcity – Stockholm

DeGaVi – Lund

Visom Cyklar – Trelleborg

Bike Tyson – Kungsbacka

Hoppas jag kan fylla på listan efter som.

 

Nu väntar dock sängen och en skön natts sömn.

Ciao