Teknik och fart!

Sitter i vardagsrummet och har tänt en brasa för att få lite lugn. När jag tänder brasan så får det mig att tänka på fina gamla barndomsminnen och med det kommer även ett inre lugn. 

Dagen började inte riktigt som jag hade hoppats. Hade hoppats att få ett simpass på morgonen men en trött 3 åring satte stopp för detta. Det blev till att bygga en koja istället vilket inte var fy skam. Däremot blev det ett bra löppass nu på kvällen med IFK Trelleborg. Sprang en liten extra runda där jag ökade farten successivt och var nere på 4 min tempo sista 10 min. Vilket kändes helt ok och första gången på x antal månader som jag springer något snabbare. 

Att inte ha fått till ett simpass idag var inte helt optimalt med tanke på vad som kommas skall. Jag kommer fokusera på teknik och fart framöver. Då tiden är knapp fram till SM så får man lägga sin energi på det som kan bli bättre snabbt. Får jag bara till tekniken att stämma i hög fart så kan det gå vägen samtidigt som någon typ av fartkänsla kan infinna sig.

Generellt så tycker jag att man sak fokusera på fart och teknik om man inte har så mycket tid att lägga på sin simträning. Visst behöver man simma längre sträckor också om man ska simma 3800m i öppet hav. Men man får bra betalt för fart och teknikträning.

Körde en snabb huvudserie i fredags:

8×25 15m max-10mlöst x2, 15m lugnt 10m max, 25 max från pall. Körde detta 4 varv med 4×50 meter teknikövningar där mellan.

Ska på ett väldigt spännande möte imorgon som jag hoppas kunna skriva betydligt mer om imorgon.

Nu ska jag sätta mig och planera lite träning åt mina fantastiska adepter.

Ciao