Vinterträningstips!

Den fantastiska hösten är här och tävlingssäsongen för både Triathlon och cykling börjar ta slut. Då är det dags för ett par välbehövliga veckors vila innan det är dags att ta tag i träningen igen.

Tänkte ge några tips på lyckad vinterträning eller det kanske rentav är tips på träning över lag.

# Var ärlig mot dig själv när det gäller antalet timmar du kan avsätta till träning. Det är lätt att sätta ribban för högt för att se bli stressad av alla missade träningar. Det är bättre att klara det man tänkt sig och kanske tom lägg till ett extra pass om det fungera. En av de viktigaste sakerna till bra träning är att hitta balansen mellan jobb, familj och träning. Kan man hitta den så blir ofta resultatet super. Det är inte lätt, men hade det varit det så hade alla gjort det.

# Även om höstvädret i skrivande stund är fantastiskt så kommer där en sämre tid där det inte går att träna lika mycket om man inte åker utomlands. Så håll igen lite vid denna tiden även om det är svårt. Det gäller generellt med vinterträningen så här de första månaderna. Vintern blir lång om man gasar för mycket i starten.

# Ta hjälp av någon utomstående. Man har oftast för höga tankar om sig själv och man tror att man klarar av mer än alla andra. Att ha någon som hjälper dig med träningen är både smart och smidigt. Om inget annat är det skönt att ha någon att bolla idéer och tankar med.

# Käka bra mat, lägg er i tid och ha jäkligt roligt när ni tränar. Kommer du att cykla ute i grupp så tillverka en extra lång kompislapp där bak så blir alla glada.

Annars flyter mig egna träning på så där lite okontrollerat men börja hitta lite extra energi till att träna lite mer. Direkt efter dagens cykling så blev det 25 min löpning och glädjande nog så kändes det väldigt lite i höften tröts löpning igår. Så hoppas att denna trenden hålla i sig.

Fick en idé i helgen om att spela in små korta filmsnuttar om både det ena och det andra. Tror ni det kan bli en succé eller räcker det att se bilder på mig då och då? 🙂

Måste säga att jag är helt överväldigad att där är runt 40 000 personer som läser min blogg varje månad. TACK.

Men nu får det vara slut för idag.

Ciao