200 frisim broken!

 

Hade någon sagt för 4-5 år sedan att jag skulle simma SM igen så hade jag skrattat HÖGT och bett fjånen dra åt _______. Det fanns inte på min världskarta att jag skulle hoppa i en bassäng igen. Men så fel man kan ha IGEN.

Idag simmade jag en 200 frisim broken uppifrån som det kallas. Man delar upp 200ingen på 4×50 med 10 sekunders vila och med start från pallen. Pratade med brorsan (som har simmat 200 frisim på 1.49.50) i bilen på väg ner till träningen. Han bara skrattade när han hörde vad jag skulle simma. Men jag bad honom gissa en sluttid och han gissade på 2.01.00. Själv gissade jag på 2.02.00 och knappt det. Har trots allt cyklat 3 h tidigt i morse med lite intervaller och sen jobbat så kroppen var inte helt 100 fräsch.

Gjorde ett insim på runt 1500m innan jag gick upp på kanten för att dra på mig ett par nya badbyxor. Samtidigt som jag gjorde detta så växte ångesten. Av tidigare erfarenhet så vet jag hur otroligt ont det gör att simma en 200ing broken.

Klev upp på startpallen och drog första 50:an ganska lätt på 27.2. Andra 50:an var fortfarande kontrollerande på 29.8. Tredje var en ren kamp och slutade på 30.2. Sista gjorde så in i helvete ont men trots smärtan så blev raset bara upp till 30.6. Vilket gav sluttiden 1.57.8. 

Är inte tränad för detta så efter målgången så skadade hela kroppen av syra. Men det visar trots allt att träningen jag lagt upp den senaste tiden har fungerat ganska hyfsat trots total kaos i övriga livet. Fart och teknik är nyckeln till snabb simning. Nu är 1.57.8 någon supertid på något sätt i simningen värld. Men helt ok för en gammal gubbe som vägrar acceptera att de bästa åren av hans karriär är passerade 🙂

Men nu tid det roliga, tänkte ha en lite tävling kring denna idiotin med riktigt fina priser i potten. Fram till fredag kan man gissa vad jag kommer simma min 200ing på när det väl blir SM. Sen kan man gissa en gång till dagen innan SM om man vill ändra sin gissning. Jag kommer givetvis att hålla er uppdaterad angående min status här på sidan under de sista 3 veckorna. Den som gissat närmst vinner.

Nu väntar dock sängen. Har personlig träning imorgon förmiddag med en av mina adepter som börjar bli stark. 

Ciao