Klassikercoachen!

Vasaloppet närmar sig med stora steg och har du som mål att köra en klassiker framöver så varför inte ta hjälp att nå dina mål i alla 4 grenarna? 

Tänk att ha en skidtränare, en cykeltränare, en simtränare och en löptränare i samma paket. Allt för att du ska få bästa möjliga upplägget för att genomföra en klassiker på bästa sätt.

Det är unikt att kunna få experttips inom varje gren när det gäller en Svensk Klassiker. 

Hur mycket tid ska man lägga på skidträningen? Kan man kombinera skidträning med simträning inför Vansbrosimningen? Hur får jag in cykelträningen mot Vättern i det hela? Hur skiljer sig pulsen från skidåkning till löpning till simning?

Tänka att själv slippa leta svaren på dessa frågorna och samtidigt få träningen upplagd efter hur ditt liv ser ut. En annan fördel som jag tycker är minst lika viktig som själva träningsupplägget är någon att bolla sina idéer och tankar med. Att vara tränare till sig själv är enormt svårt och det är väldigt få som klarar av det.

Med tanke på att vi som bor i de södra delarna av Sverige inte upplever den vita snön speciellt ofta så är det guld värt att få tips på alternativ träning samt få ta del av vilka träningsläger för skidor som passar in.

När det gäller Klassiker coachen så står jag och min kollega Conny Björnehall för upplägget. Conny står för skidorna och jag för simningen. Sen tillsammans lägger vi upp cykeldelen och löpdelen. På detta viset får du ett genomtänkt upplägg av 2 coacher. 

Vi jobbar även tät med Mattias Svahns träningsläger. Så även på den fronten finns där goda möjligheter till bra träning.

Vill ni veta mer om upplägget så tveka inte att höra av dig till oss eller läs HÄR!

Ha en god träningshelg

Klassiker coacherna