CIAO PIPPO!

En stor italiensk cyklist meddelade idag att han har kört sin sista cykeltävling som professionell cyklist. Italienaren jag skriver om är Filippo ”pippo” Pozzato. När han var som bäst så var han otroligt bra och det kommer man inte runt när man har vunnit Milano-Sanremo, Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke samt de italienska mästerskapen. 

Men det är inte det jag kommer minnas honom för. Utan jag kommer minnas han för den riktigt italienare som var. Han sa och gjorde precis som han ville för han var bäst. Så där på italienskt vis.

Minns när jag bodde tillsammans med Katusha under en etapp på Girot för många år sedan. På Affischerna Katusha satte upp så var där en enorm bild på Pippo och sen små små små bilder på övriga laget. Lit så där småkaxigt. Minns även att han skällde ut en massör för att hans skor inte stod på rätt ställe eller något liknande när han kom tillbaka från sin rullrunda. Det var en bagatell men han skulle ha det på sitt vis annars kunde det vara.

Det sista man kommer minnas honom för är att han alltid hade håret perfekt. Oavsett vad så låg håret perfekt.

Nu önskar vi honom lycka till i framtiden och ser fram emot fler sköna bilder på instagram.

Vi avslutar väl med ett GRAZIE PIPPO och CIAO!