Första träningen med Staffanstorps gänget!

Det är en enorm förmån att få chansen att träna ett gäng unga talangfulla cyklister som bara vill bli bättre. 

Igår var det första gången vi körde en träning tillsammans. Trots det minst sagt tråkiga vädret så blev det en fin runda på 3 h. Inget gnäll eller sura miner bara en stor mängd glädje och kämparglöd trots att regnet öste ner stora delar av rundan. Killarna körde MTB och tjejerna körde landsvägcykel/cross. På detta viset så blev det jämt och alla kunde gå runt. 

Att jobba med unga talanger ger mycket gott skratt också. När vi kom till backarna så sa jag att var och en skulle ta sin egna fart. Resultatet blev spurt om backpriset 🙂 Visst ska träningarna vara strukturerade och ha ett syfte. Men man ska inte enligt mig ta bort roliga moment så som lite spurter i backarna. Med glädjen så kommer även motivationen. Hur ofta har man inte själv spurtat lite mot slutet av en backe 🙂

Passet avslutades givetvis med en skyltspurt.

Ska bli fantastiskt roligt och spännande att följa detta gänget framöver. 

Hur gick det för coach då? Jodå, Han överlevde dagen. För att få lite extra träning så cyklade jag till Staffanstorp men ifrågasatte det på vägen hem då regnet öste ner. Bara för att spä på misären något extra så tog batteriet slut i hörlurarna. Då stannade jag på första bästa fik för en Semla, kaffe och cola 🙂 Detta gjorde de sista 45 min hem något lättare. 

Idag är det söndag och det är samma sak som vilodag. Tyvärr blev lillen sjuk i natt så det blev inte allt för många timmars sömn. Därav skrivs detta inlägget i mjukiskläder trots klockan är 14.00.

Ciao