Att klä sig rätt.

Att ens komma på tanken att cykla ute när det är -4 grader, blåser 6-9 m/s i denna råa Skåne vintern är egentligen ren idioti. Men har man rätt kläder på sig så fungerar det helt okej ändå.

Där är 2 ledord när man ska klä på sig inför dessa förhållandena. Det är lager på lager principen och windstopper material i kläderna. Följer man detta så fungerar det att träna ute ändå.

Idag körde jag trots kylan 3.5 h utan att frysa ihjäl och hade följande på mig:

På överkroppen hade jag en windstopper svettröja. Utanpå den hade jag en varmare svettröja. När det kommer till dessa basplaggen så finns där ingen anledning att tumma på kvalitén. Testade GripGrabs tröja och den fungerade perfekt. Över allt detta hade jag en varmare vinterjacka från Look. 

På de nedre regionerna hade jag ett par varmare cykelbyxor och ovanpå dessa hade jag ett par ”gunde” kalsonger med windstopper över de viktiga områdena. Detta toppade jag med ett par vinterbyxor med windstopper framtill från NW. Det sköna med dessa byxorna är att de går högt upp så även magen får lite extra värme.

På fötterna hade jag varma strumpor från GripGrab, de fantastiska vinterskorna från NW och ett par skoöverdrag. Överdragen är mest till för att stöta bort smuts. Visst de ger en extra värme i skorna också.

På huvudet hade jag först ett pannband med windstopper och ovanpå det en vintermössa, båda från GripGrab. Sen hjälmen på det.

På händer hade jag lobsterhandskar från GripGrab och var varm om händerna hela rundan. För att hålla halsen varm så var där en buff.

När allt detta var på så kände man sig som en Michelin gubbe och redo för att cykla. Trots att jag kände mig som en Michelin gubbe så var det inte för mycket kläder jag hade på mig. Tar man på sig för mycket så blir det fel på det hållet. Till sist handlar det mycket om det mentala spelet också. Tänker du att du fryser hela tiden, ja då fryser du till sist också. 

När jag skriver detta så sitter jag framöver den öppna spisen och bara njuter av den härliga känslan man får ett sånt pass.

Ciao