Motivation!

Många frågar mig var jag får motivationen ifrån till att träna så pass mycket som jag tidvis gör. Det enkla svaret är att jag älskar att träna och att försöka bli bättre på det jag sätter mig för.

Sen är det givetvis dagar då jag tvekar och inte alls är motiverad till att gå att simma eller sätta mig på cykeln. Då försöker jag alltid hitta anledningen till varför jag har planerat in just detta passet. Därefter brukar jag tänka vilken enorm tur jag har som kan välja på om jag vill träna eller inte. Det är inte alla som kan det så det är bara till att njuta. Tror jag har skrivit om detta tidigare. 

Däremot hittar du inte svaret på frågan varför du ska göra den planerade träningen, Ja då kan du lika gärna hoppa över den. Jag är av åsikten att varje pass ska ha en mening. Det behöver inte vara ett resultat baserat mål med träningen men en positiv stimulans. Det kan vara för att rensa huvudet, komma ut i frisk luft eller till att köra stenhårda intervaller som höjer din VO2 max. Men att inte vilja kör ett lugnt pass tex, ja då kan du skippa det.

För mig är träning mer än träning. För mig är träning lika med att må bra och att testa gränser. Tro mig utan träningen så hade både jag varit ännu mer olidlig både för mig själv och er 🙂

Allting är inte alltid roligt, men det är det tråkiga som gör det roliga roligt.

Är otroligt trött idag av någon konstig anledning så blir sängen nu.

Ciao