The hour och en stelopererad elefant på löpbandet!

Var det phuuuu igår så är det PHUUUUUUU x 10 idag. Vaknade i morse med RIKTIGT tunga ben och då pratar vi trädstockar till ben. Bestämde mig för att fullfölja min träningsplan och spring på löpbandet på gymmet. 6×4 min stod på schemat med lite lätt distans innan och efter. 

När jag började gå på bandet så ifrågasatte jag det hela starkt. Tittade man i spegeln så såg det ut som en skadeskjuten elefant med stelopererade leder. 

Efter 20 min så drog jag igång mina intervaller och började försiktigt för att känna mig för. Tror jag startade på 3.45 fart. Kan inte säga att det kändes bra men det fungerade iallafall. Sen sänkte jag farten successivt för varje intervall och var nere på 3.20 fart mot de sista intervallerna. Men de fick jag kämpa ordentligt för. Men från funderingar om att skippa passet till att genomföra det på ett hyggligt sätt får jag vara enormt nöjd med. Än mer nöjd är jag över att klara av att spring 3 dagar i rad med ganska hård belastning.

När det gäller löpningen så är jag forfarande på ett lära känna kroppen stadie. Nu verkar det dock som jag kan belasta kroppen ganska bra utan att gå sönder. Men det gäller att vara smart och tänka efter hela tiden.

Sen lillen kom har träningen fungerat bättre än jag hade kunnat drömma om men simningen har fått stå tillbaka lite. Framförallt att simma med klubben. Detta märks tydligt när jag simmar. Saknar farten och tekniken lite tycker jag. Försökte förhandla mig till träning med klubben i kväll men misslyckades 🙂 

Så fick bli ett simpass direkt efter löpningen. Det blev 1200 insim med lite teknikövningar. Sen blev det den berömda THE HOUR och det var ett bra tag sen jag simmade timmen. Detta kunde min armar märka av de sista 10-15 min. Därefter simmade jag lite ben och sprint. Har lovat mig själv att ta tag i simningen ordentligt igen så jag kan nå mitt hemliga mål på 3800m simning till sommaren 🙂

Kan någon gissa vad det är?

Nu ska jag snart hem till familjen och avlasta min fantastiska sambo med de 2 små monsterna. 

Ciao