Det alla försöker försvara sig emot vid denna tiden!

Det man inte vill dra på sig vid denna tiden på året men som nästa är omöjligt att missa är någon typ av förkylning. Var man än vänder och vrider på sig så är där någon som är förkyld. Jag trodde tills igår att jag hade klarat mig men så var inte fallet. Jag ska dock inte klaga allt för mycket för än har det inte blivit så farligt och tror inte det blir det heller.

Men som ni alla vet så blir vi män BETYDLIGT sjukare än kvinnor när det kommer till förkylningar 🙂 Med en färsk förlossning i minnet så tror jag ändå att min lätt lätt förkylning jag har nu är något värre än förlossningen Kajsa fick gå igenom för 3 veckor sedan 🙂

(Hoppas alla förstår ironin i det jag precis skrev)

Men var dock smart för en gångs skull och drog i handbromsen när det gällde träningen. Vilade igår och simmade ett lätt lätt teknikpass på lunchen idag. Nu känns det betydligt bättre och hoppas att jag kan köra på som vanligt imorgon.

Får ibland lite frågor angående träning och sjukdomar. Jag har 3 tumregler när det kommer till träning och sjukdom:

  • Ingen träning vid halsont
  • Ingen träning vid feber
  • Om man känner sig ovanligt trött och hängig

De 2 första punkterna är ganska självklara men den sista är något svårare. Men om man verkligen känner efter så tror jag man känner när det är läge och träna eller inte.

Vill ni lyssna på någon som kan betydligt mer om detta området än mig så rekommenderar jag Presentera mera´s podd och avsnittet där Adam Stenman är gäst.

Adam är en skön lirare som jag lärde känna i fjol på playitas. Det visar sig att vi är lika gamla och har tävlat mot varandra på cykel när vi var små. Givetvis fick han däng då (Förlåt Adam) men idag är han en grym läkare och en otroligt duktig triathlet. 🙂

Nej nu får jag drick lite mer häxblandning av diverse saker så jag blir ordentligt frisk.

Ciao