Alla skidåkare är dopade!

Ja nu är det så klart inte så men det är det resonemanget man kör mot tex cyklingen. Nu uppdagas ytterligare en dopingskandal i skidvärlden och det är tyvärr inte första gången. Dock är det otroligt skönt att fuskarna åker dit.

Har sagt det innan och säger det igen. När du kommer upp till världstopp oavsett idrott så finns där tyvärr doping och fuskare. Det spelar ingen roll om det är cykling, skidåkning eller golf så kommer där alltid finnas någon som tar något för att bli bättre.

Men där är stor skillnad på dopade idrottare och dopade idrottare. När tex Contador blev avstängd på “tvivelaktiga grunder” så var han en fuskare och blev efter sitt straff fortfarande kallad fuskare. När han vann tävlingar så borde han inte få göra det då han åkt dit för doping. Jag tvivlar inte en sekund på att Contador hade något fuffens för sig.

Men när tex Johaug och Sundby åker dit på samma “tvivelaktiga grunder” sätt så är det synd om dom. När dom sen vinner så är dom hjältar. Och visst, har man avverkat sitt straff så tävlar man på ”samma” villkor som alla andra tills något annat kommer upp. Men jag orkar inte läsa och höra att det är synd om dom för att dom blev avstängda. Eller att dom är extra förtjänta av en seger pga deras tuffa tid.

Visst där har varit mycket doping inom cyklingen, men varken friidrotten eller skidåkningen ligger långt efter. Inom cykelvärlden har man verkligen tagit tag i problemet och där utförs enormt mycket tester där nu. Men helt ren kommer ingen sport att vara som jag skrev innan.

Den dopinghärvan som nystas upp nu verkar handla om bloddoping och det förvånar mig lite. Trodde man gått från det och använde sig av microdosering som har varit på tapeten under en längre tid. Microdoseringen = små mängder som är svåra att upptäcka = “tvivelaktiga grunder” som egentligen inte är tvivelaktiga grunder.

Jag är enormt emot doping och har sett vad det gör med idrottare på både lång och kort sikt. Hade jag velat dopa mig så hade jag kunnat vara full av skiten under min tid i Italien. Men valde att tacka nej och ha kvar min heder som idrottare samtidigt som jag inte riskerade min hälsa.

Så nu har jag skrivit av mig om detta också. Om det ger någon mening eller inte det vet jag inte 🙂 Kan avsluta med att säga att jag blev otroligt trött i mina ben idag också. Blev backintervaller idag efter lite sköna cykelintervaller igår. 7% lutning på löpbandet, 13.5 km/h och 4×8 min. Efter det var denna svensken inte allt för kaxig. 🙂

Därför säger jag god natt nu.

Ciao