Kalmar och lagtempo

Kalmar och lagtempo!

Förra lördagen satt man på Playitas och nöjt av en bra dags arbete. Idag sitter man i Kalmar och även nu njuter av en bra dags arbete. 

Dagen startade 05.25 i morse med lite bilåkning till Kalmar. Sen var det lite föreläsning om träning och i synnerhet cykelträning. Vi kom även in på mitt favorit område watt ett par gånger. Watt och kost kan man diskutera en hel dag om det skulle krävas. 🙂

Därefter blev det lite lunch och 2 h cykelträning ute tillsammans med Kalmars RC alla grymma ledare. Fantastiskt att få åka runt och träffa alla dessa människorna som delar samma glädje till idrottandet som en själv.

Ute på cyklarna så tränade vi bland annat på konstformen lagtempo. Det är väldig få gånger jag varit med och kört lagtempo som har körts perfekt. Som jag skrev så är det en konst att få till ett bra lagtempo. Mycket handlar om att ha respekt för varandra samt att känna av farten när man går fram. 

Mitt bästa lagtempo körde jag nog i en utbrytning på Fyen Rundt för X antal år sedan med Chris Anker Sörensen, Michael Schuman, Mikael Rasmussen, Lasse Böchman, Troels Vinther och 2 till andra djur till att cykla. Jag var den i gruppen med kortast meritlista men satan vad det gick. Vet att jag kollade på hastighetsmätaren och den visade 65 km/h på slät mark utan att det var olidligt. Det gick så otroligt smidigt och den lättaste delen var när man var framme och gick till sidan. Ett minne att minnas.

Avslutade träningsdagen med lite lättare löpning på löpbandet och 2500m på roddmaskinen. Därefter googlade jag upp om här fanns någon bra pizzeria i Kalmar med RIKTIGT pizza. Hittade mitt ställe och blev serverad en vedugnsgräddad pizza och en Peroni på fat. En lång dag avslutades på bästa tänkbara sätt.

Imorgon väntar en ny föreläsning och fler cykelträningar innan det är dags att köra hem till familjen igen. 

Ciao