Påskägget öppnades på påskens sista dag!

Tanken var att där skulle in en hel del träning under påsken och det började bra med 140 km på tempocykeln på skärtorsdagen. Därefter slog kräksjukan till med full kraft på natten mellan torsdagen och fredagen. Jag klarade mig väldigt bra denna gången, så gud kanske finns trots allt. Fick till ett tungt distanspass löpning på fredagen och 3 h på cykeln på lördagen.

Igår var det söndag och det är detsamma som vilodag. Det är guld värt att ha en hel helgdag varje vecka utan träning och bara en massa tid för familjen.

Men idag öppnade vi påskägget som legat där och bara blivit bättre under påsken.

Det blev 174 km på cykeln med 7 km löpning direkt efter. Det blev klassikern Trelleborg-Simrishamn-Trelleborg.

Lite siffror från dagens träning:

Cykling:

174 km

4h30m

38,66 i snittfart

256 i snittwatt

11 m/s i vind

Det blev det bra och hårt cykelpass men förvånansvärt kontrollerat. Tanken var att köra 1st 20 min intervall varje timme på 310-330 watt och där mellan snabbdistans/subtröskel. Tyvärr förstör Ystad lite av wattfesten men annars är sträckan till Simrishamn och tillbaka perfekt för långa intervaller.

Löpning:

1 km lätt

5 km på 3.37 tempo

1 km lätt

Tanken var att löpningen skulle gå i halv ironman fart och även om löpningen gått framåt så har jag svårt att tänka mig att jag ska kunna hålla sub 3.40 på en halvmara på en halv ironman.

Hur dessa siffrorna står sig på tävling återstår att se. Dock måste watten på cykeln upp något mer för att man ska kunna vara slagkraftig. Är dock inte allt för orolig då sittställningen fortfarande inte är helt bekväm. Får resa mig ur tempoställningen allt för ofta. Ska mixtra lite med ställningen under veckan.

Jo glömde skriva att när jag kom hem från löpningen så satt jag mig i en av stolarna som står i perfekt riktning mot solen. Dock krampade högra benet när jag skulle resa mig så det blev en betydligt längre tid i stolen än vad som var tanken från början 🙂

Nu går dock ögonen i kors så det är dags för sängen. 

Ciao