Azorerna dag 2 i bild!

Efter en otroligt lång dag igår så blev det en bra natts sömn. Vi ligger 2 h efter i tiden här ute på denna lilla ön, vilket man inte tycker är spec mycket men det märks. 

Efter vi hade landat igår så stod organisationen till tävlingen och tog emot oss atleter med öppna armar. De stod där så fint med välkomstpåsar till oss alla. Med andra ord så blir vi otroligt omhändertagna här borta. Otroligt skönt var att hotellet inte låg mer än 15 min med bil från flygplatsen och starten ligger 5 min gång från hotellet. Man blir alltid lite orolig när tävlingsorganisationen står för hotell med mera men detta var toppen.

Igår trampade jag 1,5 h timme på delar av cykelbanan och den är otroligt fin. Ska inte säga att här finns berg men det går upp och ner precis hela tiden. Så det blir en del höjdmeter. Dock får man vara lite uppmärksam på vinden. Den är inte konstant utan slår väldigt mycket framförallt när man kommer upp lite i höjd ute vid kusten.

I förmiddags simmades det lite i atlanten och det kommer bli en snabb simning på söndag. Man simmar från A till B och vi kommer ha vågorna med oss. Lite synd på ett sätt för avstånden på simningen kommer inte bli lika stora som det hade blivit med lite vågor emot oss. Men det är bara till att veva på.

Min tanke är att vara aggressiv på både simningen och cyklingen sen får det bära eller brista. 

På väg ner till simningen stötte vi på en trevlig konkurrent från Spanien. Tyvärr kunde han inte ett ord engelska så google translate gick varm där ett tag. När vi gick ner mot havet så gick tankarna att jag skulle testa honom lite på simningen. Nu visade sig att hans sämsta gren är simning. Så det blev lite lika roligt som jag hade föreställt mig i mitt huvud. Lite hets så där dagarna innan tävling är ju aldrig fel….eller? 🙂

Efter simningen så var vi ett gäng som tog en kaffe på en närliggande bar och det är otroligt billigt att leva här. 0.60-0,70 € för en espresso och 1.30 för kaffe/kaka. Detta gör att där slinker ner både en och 2 koppar kaffe på en dag 🙂 

Sen fortsätter jag mitt livsmission genom att fixa till triathlon världen lite. Kaffe och kaka är obligatoriskt på cykelträningarna dagarna innan tävling. Det är inget man skojar bort.

Nej nu är det snart lite middag med den spanska simmaren. Imorgon skriver jag lite mer om hur mina tankar går kring tävlingen på söndag och hur jag planerar att få i mig energi.

Ciao