Imorgon smäller det!

Lovade igår att jag skulle skriva ett par rader om hur tankarna går inför tävlingen imorgon. Jag har ju nämt tidigare att jag gärna vill vara med där framme direkt från start. Därför kommer jag spänna bågen lite extra imorgon och försöka vara med täten upp ur vattnet. Detta gör att man är med ut på cyklingen och kan på så sätt avgöra hur man ska lägga upp cyklingen. Märker man att man är bland de starkaste kanske man kan försöka skapa mer än de 10 metrarna som är tillåtet  i någon av backarna. Tillhör man inte någon av de starkaste så är det bara att ligga kvar 10 meter bakom. Där finns många starka triathleter när det kommer till att producera watt.

Efter cyklingen så är det bara att hoppas på en bra löpning och hitta en bra fart. Jag har en förhoppning som jag skrev att komma ner mot 1.20-1.22. Har dock lite känning i höften men hoppas inte detta ska påverka allt för mycket.

När det kommer till energi så kommer jag så klart att se till att jag har fulla depåer kl 10.00 när startskottet brinner av. Kommer ha 2 flaskor med energidryck från Maurten på cykeln, 2-3 gel och ett 323 bar från Vitargo i ryggfickan. Tanken är att få i mig 70-90 gram kolhydrater/timme under cyklingen. 

Ute på löpningen så kommer jag ha 1 Clifbar blocks i varje hand som jag kommer äta med jämna mellanrum. Anledningen till varför jag väljer blocks istället för gel eller bars är för att dessa är väldigt lätta att få i sig samt att man har något att hålla i. På så sätt ”glömmer” man inte bort att få i sig energi. Jag kommer så klart att te emot den energidrycken arrangören bjuder på vid vätskedepåerna längs löpningen också.

Efter målgång ligger där 1 Vitargo Protein bars redo att käkas och senare på kvällen kommer den kalla energidrycken åka fram. 🙂

Så det var lite om tävlingsupplägget och energiplanen. Nu ska jag iväg till race briefing innan det blir pastaparty.

Har precis varit ute och rullat delar av banan i kraftig storm. Det tar i cykeln rejält vill jag lova men det ska bli bättre imorgon. Gjorde en ofrivillig test på halkan vid vått väglag idag också. Fick upp pulsen rejält där vill jag lova. Bakhjulet släppte i en sväng utför, så det blir till att ta det lugnt utför om det är blött imorgon. 

Nu blir det vila, lunch, kaffe och senare ikväll pasta party. Imorgon kör vi tills det inte går längre. 

Ciao