Simning!

Familjen sover och själv sitter man uppe med sina egna tankar. Det är ingen bra aktivitet vill jag lova, man kan komma på en hel del bra samt dåliga saker 🙂

Har försökt ta ett tag när det gäller simningen, var irriterad att jag ”bara” var 2:a upp ur vattnet i Azorerna samt att där inte varit någon vidare struktur senaste tiden på simningen. 

Jag har simmat men inte med någon vidare eftertanke och planering. Passen har legat på runt 3 000- 3 500m de senaste veckorna och det räcker inte till om man vill simma hyfsat fort i vattnet. Därför har jag sakta men säkert ökat upp mängden efter Azorerna samt planerat lite bra pass. Idag blev 3:e simpasset på 3 dagar och tror passet slutade på runt 6 500m idag. Huvudeserien var nämligen den berömda THE HOUR. Väldigt enkel serie men totalt omöjligt att hålla koll på hur långt man simmat. Det är att plaska på i ett bra tempo i 60 min, svårare än så är det inte 🙂

Tjuvtittade på klockan lite och 100ingarna låg runt 1.15-1.17 men det kan lika gärna varit något snabbare någon gång och lite långsammare någon gång. Svårt att få exakta tider när man tittar i farten.

Hoppas och tror att upplägget jag lagt till mig själv nu kan ge lite extra fart i vattnet. Annars får jag helt enkelt skylla på att jag inte är bättre.

När det kommer till att tävla på längre distanser så krävs det även en hel del träningstid också. Detta gäller så klart även simningen också även om simning handlar otroligt mycket om teknik. Men har du inte styrkan och uthållighet att hålla ihop tekniken så faller det hela. 

Tänkte dra igång lite simträningar med mera framöver. Tänkte att man kan dra nytta av sin simtränar utbildning som jag gick för länge länge sedan. Men vill man redan nu har lite personlig simträning med mig inför sommarens tävlingar så hör gärna av er.

Nu väntar sängen.

Ciao