Helsingborgs Triathlon

Innan jag skriver några rader om dagens bravader så backar vi bandet.

Det har varit en hektisk vecka med lite för sena kvällar och lite för lite sömn. Saker och ting har inte gått inte min väg om man säger så.

Trots detta var vi ett gäng som fick en helt magisk tur i torsdags på 225 km. Trelleborg-sjöbo-Kivik-Simrishamn-Ystad -Trelleborg.

Efter rundan så var jag ganska slut rent mentalt och hade nästa skjutit dagens tävling åt sidan. Men så igår kändes det betydligt bättre och jag ändrade mig angående tävlingen.

Så kl 05.45 ringde klockan och 45 min senare gick bilen till Helsingborg. Lämnade guldkusten och solen till förmån för regn. Stod och gjorde cykeln redo i ösregnet och undrade vad jag pysslade med. Det som var otroligt skönt var att jag hade en väldigt avslappnad inställning till tävlingen. Lite för avslappnad inställning kanske. 

Starten gick och efter 50 m simning fick jag totalpanik över att jag inte kunde andas. Hann tänka att detta blev ett praktfiasko av denna tävlingen. Ställde mig på botten och såg de andra simma iväg. Var helt inställd på att bryta tävlingen men precis när jag var på väg att vända tillbaka till stranden återfick jag andningen. Började försiktigt simma bröstsim och ryggsim. Efter 200-300 m liknande det äntligen simning och efter ett tag tog jag täten. 

Tror att kylan från vattnet och i kombination av den obefintliga uppvärmningen gjorde att kroppen sa stopp. Min lilla klena kropp tål kyla väldigt dåligt. 🙂

Var först upp ur vattnet och stel som en ispinne hoppade jag upp på cykeln. Ösregnet gjorde att jag inte tog några chanser i kurvorna. Lyckades även att köra fel ett par gånger under cyklingen. Efter 25-30 km av 40 så lossande det lite och jag kunde ligga på relativt höga watt utan att pressa mig allt för mycket. Lyckades även med konststycket att tappa flaskan efter ett par km på cyklingen. Inte många rätt där inte 🙂

Av cykeln och ut på löpningen. Var rädd att höften skulle göra ont men kände inget så gasade ganska rejält de första 2 varven av 4. Varje gång jag satte ner foten så hörde man plask plask från skorna. Dessa var fyllda med vatten efter att ha stått i ösregnet. Ute på tredje varvet såg jag att seger var i hamn och slog av på farten för att inte pressa höften allt för mycket. Kunde säkert springa först över mållinjen.

Väldigt skönt att få en seger trots lite missar på vägen och att segra över paniken i vattnet. 

Segerintervjun är viktig!

Det var en otroligt fin tävling på riktigt fina banor. Simningen var otroligt fin även om det var ruskigt kallt. Cyklingen var också otroligt bra även om jag missade lite. Sen att springa längs strandpromenaden i Helsingborg var läckert. Det är alltid läckert att springa på en strandpromenad.

Rekommenderar denna tävlingen till nästa år och jag kan lova att vädret kommer att vara bättre 🙂

Lite siffror får jag skriva om imorgon. Detta inlägget är på tok för långt redan och ni som inte redan har somnat, Grattis 🙂

Väl hemma så var det bara att duscha och fixa inför morgondagens dop. Kan säga så att tävla 2 h på förmiddagen var rena återhämtningen jämfört med eftermiddagens uppgifter.

Ciao