Gubben kan än!

Att få starta dagen med att träna ung duktiga cyklister som vill framåt är en otrolig förmån. Roligt att få följa och se deras utveckling men man måste även visa vem som bestämmer.  

Inför sista spurten stod det 3-3 och sista var avgörande. Då tar gubben fram sin rutin och drar igång 500-600m från skylten i motvinden. Detta visade sig vara dagens bästa beslut. Så nu är det slutspurtat för mig i år, man ska sluta på topp har jag hört. 🙂

Sen att jag får regelrätt pisk när det kommer till snabba explosiva spurter behöver jag inte skriva så många rader om. Eller rättare sagt det är inte så roligt och skriva om detta. Inte heller behöver jag ta upp att dom har framtiden för sig och en annans bäst före datum gick ut för länge sedan. Men rutin ger en viss fördel.

Det är ganska imponerande watt 15-16 åringar kan producera. Men det är inte det viktigaste utan det är att dom kan få ordentlig fart på cykeln. Det är många som kan producera enorma watt men det är få som kan omvandla detta till riktigt hög hastighet. Detta är inga problem hos dessa ungdomarna om man säger så.

Ska lägga ut mer text om watt kontra hastighet en annan dag men nu är energin inte tillräcklig hög för detta.

Nu väntar sängen efter en hård dag och imorgon blir det distanslöpning om höften/vaden vill som jag vill.

Ciao