Nationella Mästerskapen!

Ja imorgon är det en stor cykelsöndag runt om i världen. De nationella mästerskapen i cykel avgörs imorgon. Jag har kollat lite på banor och vem ska kommer köra i ett par länder. Så har gjort en liten lista vem jag tror kommer köra runt med en snygg mästerskapströja under kommande år.

I Sverige tror jag på en repris från i fjol och att Lukas Eriksson sitter säkert på sin tröja 1 år till. Då kommer han in i ett fint sällskap av cyklister som vunnit SM 2 år i rad. Sist det hände så var jag med och hjälpte Michael Olsson att göra denna bedriften.

I vårt grannland så tror jag antigen på deras tempomästare och den vrålstake Kasper Asgreen eller min förra lagkompis bror Michael Mörkov. De kör i samma lag och kan dra nytta av varandra.

I Norge tror jag på Edvald Boasson Hagen men där finns ett par ruggit duktiga cyklister från deras Continental lag som kan blanda sig i kampen.

I italien så gissar jag på Diego Ulissi eller Matteo Trentin. Matteo Trentin körde jag mot nere i Italien och den pojken har power i benen om man säger så.

I Belgien kan man skriva en hel uppsats med vinnarkandidater men där är en som sticker ut lite mer än de andra och det är Wout van Aert. Men den gamla räven Gilbert vill säker visa att det var fel att inte ta med honom till årets Tour de France.

Ni får gärna kommentera om ni tror att mina tankar är fel eller om ni har någon egen favorit till segern i dessa länderna.

Anledningen till att jag inte skriver om damerna är att jag har för dålig kunskap här och hade gjort bort mig om jag hade skrivit något. Dock är det imponerande att Lisa Norden vinner damernas mästerskap i cykel i Sverige.

Nej nu väntar sängen och ser fram emot en spännande dag imorgon.

Ciao