Lite tips och tankar kring Jönköping 70.3!

Ja då är det 1 dag kvar till start och min förkylning börjar bli bättre men tröttheten sitter fortfarande kvar i kroppen. Hoppas att en natt till kan göra en liten skillnad. 

Många frågar vad man ska tänka på när man ska köra en halv ironman och som motionär ska man försöka ha is i magen. Det är en lång dag som kommer ta ut sin rätt till sist. A och O är att få i sig sin energi under loppets gång. 80-100 gram kolhydrater per timme om man har tränat med tänkta energiprodukter.

Många är oroliga över simningen och där är mitt tips att få fritt vatten om du är lite osäker. Att ligga och bråka med folk tar mycket energi samt att det oftast går lite långsammare. Har du lite rutin när det kommer till simningen så kan du hitta ett par fötter och följa dessa. Det är lite som att sitta på hjul på cykeln.

Väl uppe på cykeln är det viktigt att hitta en bra fart samt att börja få i sig energi ganska omgående. Inte spränga sig i första backen. Det misstaget gjorde jag första gången jag körde i Jönköping. Jag skulle visa triathleterna hur man körde uppför och det fick jag betala för senare på cyklingen 🙂 Jag fick visat 3-4 triathleter hur man körde uppför iallafall. Var det värt det, JA 🙂 kommer nog alltid vara cyklist i själen även om jag sysslar med triathlon nu.

Ut på löpningen så gäller det också att få i sig energi och att börja kriga på allvar. Det är här det gör ont och vilja plockas fram på allvar. Har man slarvat med energiintaget under cyklingen så får man betala det höga priset ute på löpningen.

Är det någon skillnad att tävla som PRO kontra age grupper?

Ja, PRO klassen tävlar man främst om placeringar. Så man kanske inte gör det smartaste valen när väl tävlingen är igång. Framförallt inte på cyklingen. Det ger en viss fördel att ligga 12 meter bakom cyklisten framför. Så kommer där någon stark jäkel så är det bara att hoppa på tåget. Jag själv kommer spänna bågen så gott det går om kroppen vill. Jag dör hellre halvvägs och har varit med och skapat tävling än fegat mig igenom en hel tävling. Jag kommer aldrig bli någon världsmästare i triathlon men det är förbaskat roligt att vara med och kriga med världsartisterna så länge det går.

Vet att jag skrivit om det tidigare men många tror jag har en enorm fördel som ex cyklist men den fördelen är otroligt liten. Här handlar det om att hålla så höga jämna watt det går under 90 km. Det är långt ifrån vad landsvägscykling handlar om.

Mina förväntningar imorgon är inte skyhöga med tanke på förkylningen med mera. Men skulle kroppen fungera så är det klart att jag kommer kriga till tusen.

Vill ni följa mig så är mitt startnr 62!

Nu ska jag fixa de sista sakerna och lämna in cykeln. Men drar på det in i det längsta då det öser ner regn just nu.

Jo, efter dagen så tror jag Elia Viviani står med den mytomspunna gula tröja nere i Frankrike. Rätt eller fel?

Trevlig lördag

Ciao