Familjeliv i kombination med elitidrott!

Att kombinera elitidrott och familj är inte det enklaste. Framförallt inte när man inte lever på sin idrott utan har lite fanatiska bidrag. Men det är dessa bidragen som gör att det går att göra en enklare satsning. Men nog om detta.

Igår så kom Lova fram till mig och var ledsen över att vi inte hade badet på dagen igår som hennes kompis och hennes pappa. Så fick så klart dåligt samvete och planerade om direkt. Så istället för en lång distansrunda idag så blev det 20 km till utomhusbadet och där blev det 4600 meter innan familjen kom. Sen ett par timmars bad och häng kring poolen. Sen på vägen hem så blev det ordentlig fartträning. Det blev 20 km bakom bilen och Kajsa är inte nådig där. Trots att det var 3 år sen sist så satt takterna kvar och jag blev ordentlig trött, så pass trött att jag fick kör en extrarunda på ca 30 min lugnt för att få loss benen.

Så totalt sett så blev det en väldigt bra träningsdag och en ännu bättre familjedag. Så det går att kombinera familj och elitidrott om man vill. Men hemligheten ligger så klart återigen hos min fantastiska sambo. Utan henne så kan man glömma det man håller på med samtidigt som man har familj. 

Sen tror jag att man måste förstå att det inte går att tävla mot de som lever helt på sin idrott och kanske inte har en familj att ta hänsyn till. Men det är lättare sagt än gjort. När man står där på startlinjen så vill man slå alla iallafall vara med och kriga där framme.

Min träningsmotivation är lika hög som den alltid har varit men det dåliga samvetet smyger sig oftast på när man ska iväg på ett längre distanspass. Brukar intala mig att jag är en roligare pappa när jag kommer hem och framförallt en lugnare. Där finns säker någon bokstavskombination för det 🙂

Däremot är söndagarna träningsfria och jobbfria. Det är Lova som helt bestämmer vad som ska ske och det är otroligt skönt att bara ha en dag off. Imorgon är det söndag 🙂

Sitter i skrivande stund och äter glass. Häagen-Dazs Dulce de Leche. Ojojoj 🙂 tur att resten av familjen ligger och sover så jag kan äta den i lugn och ro.

Jo, har en ledig tid på måndag kl 15-16 för simlektion på Anderslövsbadet om någon är intresserad.

Nu ska jag fortsätta äta glass.

Ciao