Danmark – en världsnation.

När man följer cyklingen regelbundet så kan man inte mer än bli imponerad av vårt grannland i väst. Även Norge har stora framgångar men danskarna ligger både 1 och 2 snäpp före.

Tar man bara dagens resultat så ser det ut så här:

I Polen runt så vann Jonas Vingegaard dagens etapp och får även dra på sig ledartröjan. Polen runt är även ett world tour lopp så det är inga dåliga cyklister han kämpar mot.

På EM idag så blev det danskt guld och silver i U23 klassen. Men som om det inte vore nog så blev det även ett silver i elitklassen via Kasper Asgreen. Martin Toft Madsen körde även han snabbt och blev 9:a. Martin ska förövrigt ge sig på timrekordet nästa vecka på banan i Odense. Ska bli spännande och se hur långt han kommer på en timme. Några heta gissningar?

Sett ur svenska ögon sett så är väl detta det bästa mästerskapet på väldigt länge. Wilma Olausson blev fin 3:a igår på dam juniorernas tempo igår. Idag körde Tobias Ludvigsson ett stabilt tempo och blev 14:onde man. 

Danskarnas resultat är helt otroliga för en så pass liten nation. Men sen kan man vända på det och säga att det är en riktigt cykelnation. Vet när jag själv körde i Danmark. Varje lopp man körde var enormt hårt och det gick inte att komma oförberedd till en tävling. Gjorde man det så flög man av snabbare än kvickt. Med en bra bredd så får man även många toppar och det visar både Danmark och Norge nu.

Så det är bara för Sverige att titta på vad våra småsyskon gör och försöka göra det bättre 🙂

Själv så bidrar jag med mitt strå till stacken även om det kräver en hel del svett. Har haft träning med mitt gäng i Staffanstorp idag och vi filar på de sista förberedelserna inför tempo SM nästa helg. Detta gör att jag får ta i för att hetsa och stress dom lite. Men än lyckas gubben även om jag fuskade med en tempocykel idag 😛 

Är man inte stark får man vara smart 🙂 

Nu väntar dock sängen. 

Ciao