En nervös tidsoptimist som önskar lycka till!

Nu sitter flera av mina adepter och laddar för fullt inför morgondagens Ironman i Kalmar samt söndagens i Köpenhamn. Som om inte det vore nog så har jag 8 st som ska köra tempo SM imorgon. Så det blir en heldag med mobilen i högsta hugg imorgon. Förhoppningsvis kommer jag bara att njuta av härlig läsning under dagen imorgon. Kanske få korka upp en flaska bubbel imorgon för att fira 🙂

Tanken var att jag skulle vara på plats i Kalmar men efter en tuffare tid som jag skrev om tidigare i veckan ( kan läsas HÄR ) och lite tränaruppdrag i höst samt egna tävlingar så har jag valt att bli hemma.

Där kommer nog komma en och annan race rapport från mina adepter i nästa vecka. Alla har sin egna historia att berätta och det är alltid lika spännande att läsa om detta.

Sen var det där med att vara tidsoptimist. Körde och simmade i ett väldigt upprört hav i morse som även var betydligt kallare än sist jag simmade i havet. Jag brukar inte må illa av att simma i vågor men kylan och vågorna gjorde att jag blev det idag. 

Hem för att ta Lova i löpvagnen för en lugnare distansrunda. Men den distansrundan blev betydligt jobbigare än planerat då alla grusvägar var otroligt mjuka efter allt regn. Sen att vi skulle stanna och titta på lammen som var ute på en äng spräckte min tidsplanering totalt. Men vi fick en fin runda och jag hann precis hem till telefonmötet jag skulle ha kl 13.00 🙂  

Ja jag fick öka upp tempot något sista 6 km hem för att hinna samt att duschen blev av den kortare historian.

När vi ändå är inne på tid och optimera tiden på bästa möjliga sätt så tänkte jag dela med mig av min träning i onsdags. Planen var att både springa och simma men tiden var inte på min sida då det var andra saker som gick före. 

Så åkte till gymmet och drog av ett intervallpass på löpbandet. Med i väskan hade jag simsaker så jag kunde åka direkt till badhuset efter löpning.

Löppasset: 

4km uppvärmning som gick från 5 min/km till 4min/km. Sen var det 12×800 på runt 3.50-3.40 (halv ironman fart) med 200m joggvila. Sen 2 km lugnt därefter. 

Ner till badhuset för att simma 40 min. 

800 insim

4×50 teknik

10×100 start 1.40 och alla runt 1.10-1.05

200 avbad

Så på totalt 2h30min inkl transport och dusch så hade jag fått 2 riktigt bra pass. Så det går att få till riktigt bra pass om man planerar väl.

Nu väntar uppladdning inför morgondagen även för mig. 

Så till alla som ska tävla ETT ENORMT STORT LYCKA TILL!