Träna inte när du är förkyld!

Vaknade i morse med huvudvärk och tjock hals som gjorde otroligt ont när jag svalde. Så dagens löpintervaller och distanssimning var bara till att glömma. Sen att båda tjejerna och framöver allt den lilla hade en lite sämre natt än vanligt gjorde saken inte bättre. Framförallt inte för Kajsa. Livet som småbarnsförälder gjorde sig påmint med kraft. Nu gnäller jag som vanligt lite mer än befogat. Men jag är ingen en utan en man så jag får gnälla lite extra vid en lätt förkylning  🙂

Trodde vi hade klarat förskolebacillerna men så fel jag hade. Tror jag nämnde det i helgen också att det var otroligt att ingen hade blivit förkyld i familjen trots att förskolan har börjat. Har lärt mig nu att man ALDRIG ska ropa hej för tidigt.

När mina adepter skriver att de är förkylda så säger jag åt dom att vila tills halsont och feber är borta om man nu har det samt att energin i kroppen ska vara tillbaka. Så lekte att jag var en adept till mig själv så nu blir det vila tills dessa punkterna är avbockade. Håller tummarna att denna lätta förkylningen är här för ett kort besök. Dock känns det betydligt bättre redan nu på eftermiddagen så jag håller tummarna att trenden fortsätter framöver.

Riskerna med att träna när man är småkrasslig är för farliga för att strunta i.

Vilka är då riskerna att träna när man är förkyld?

Hittade en bra text på Svenska Triathlon förbundets hemsida som kan vara värt att läsa.

Länkar den HÄR!

Ett annat hett tips är att lyssna på Tyngre Rubriker där de pratar om en studie som är gjord på rugbyspelare som ska förbättra sin hygien för att slippa sjukdomar och därav minska på missade träningar/matcher. Väldigt intressant att lyssna på och egentligen ganska självklart.

Nu ska jag kurera mig så jag kan träna igen så snabbt så möjligt om Ironman Barcelona ska bli verklighet.

Ciao